00 DSpace/Manakin Repository

Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2021. Вип. 1 (16)

Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2021. Вип. 1 (16)

 

Останні додані

  • Пшеничний, О. В.; Pshenychyi, O. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    Вивчено динаміку живої маси молодняку овець різних генотипів та статі. Встановлено, що раціональне використання закономірностей росту і розвитку, та спрямований вплив селекції на ці процеси, дадуть можливість покращення ...
  • Петрова, Ю. В.; Petrova, Y. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    Наведено результати оцінки вим’я корів української червоної молочної породи за морфофункціональними властивостями. Встановлено вплив форми вимені на молочну продуктивність корів. Найвищими показниками надою корів ...
  • Папіровник, А. О.; Papirovnik, A. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    В статті наведено результати досліджень щодо використання яловичини різної якості при технології виробництва ковбаси вареної «Яловича» вищого сорту у відповідності до ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені, сосиски, сардельки, ...
  • Орищенко, А. О.; Orishchenko, A. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    В статті наведені основні механізми розвитку та розповсюдження антибіотикорезистентності мікроорганізмів до часто використовуваних антибактеріальних засобів. Висвітлено актуальність проблеми стійкості мікроорганізмів до ...
  • Михайліченко, Г. С.; Michailichenko, S. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    Викладено результати досліджень якісних показників сирокопчених ковбасних виробів, виготовлених різними способами: традиційним та інтенсивним, з додаванням бактеріальних препаратів.Встановлено, що спосіб виготовлення впливає ...
  • Мельниченко, Д. С.; Melnichenko, D. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    У статті наведено результати досліджень з визначення впливу різних режимів заморожування на вихід пельменів. Для заморожування січених напівфабрикатів застосовують традиційне та інтенсивне («шокове») заморожування. Перевагою ...
  • Мартинов, Є. В.; Martynov, E. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    Вивчено тривалість сервіс-періоду корів в залежності від лінійної приналежності тварин та їх живої маси. Встановлено, що тривалість сервіс-періоду корів різних ліній суттєво відрізняється. Виявлена чітко виражена тенденція ...
  • Кушнірук, Н. С.; Kushiruk, N. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    Вивчено вплив віку на відтворювальні якості свиноматок. Встановлено, що зі збільшенням віку свиноматок у опоросах їх багатоплідність, жива маса поросят при народженні та жива маса гнізда поросят при народженні підвищувалась.
  • Краснов, В. В.; Krasnov, V. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    Наші дослідження з морфології хоботових гачків ехінокока підтвердили існування самостійних штамів виду Echinococcus granulosus на території Миколаївської області. Хоботкові гачки протосколексів з ларвоцист ехінокока від ...
  • Кравченко, О. О.; Kravchenko, O. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    У статті наведено оцінку якісних показників насіння ріпаку та сої за показниками вологи та засміченістю. Встановлено, що за рахунок впровадження процесу сушіння насіння сільсько-господарських культур в умовах ТОВ СП «НІБУЛОН» ...
  • Козуб, Д. Р.; Kozub, D.; Погоріла, М. В.; Pogorila, M. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    Вaжливими зaходaми і методaми успішного відтворення свинопоголів’я є комплектувaння стaдa й формувaння його структури, ефективне використaння кнурів тa свиномaток, вирощувaння ремонтного молоднякa, підбір тa склaдaння плaну ...
  • Катілов, Д. Б.; Katilov, D. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    У статті представлено характеристику м’ясної продуктивності перепелів порід Маньчжурьска та Техаська Біла. Встановлено, що за основними показниками росту та розвитку, кращою породою є Техаська Біла порода перепелів.
  • Катеринюк, О. А.; Kateryniuk, O. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    У статті предметом нашого дослідження є біологічні небезпеки (мікробіологічні), які можуть виникнути в процесі вирощування тварин і забою їх на м'ясо під впливом мікроорганізмів. Впровадивши і підтримуючи систему ХАССП, ...
  • Івахненко, Т. В.; Ivakhnenko, T. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    В статті наведено, що при правильній збалансованій годівлі повнораціонними комбікормами, організації відтворення стада, утримання та експлуатації свиней більшість основних свиноматок можна використовувати в умовах племзавода ...
  • Дзюб, Я. М.; Dziub, Y. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    Розглянуто ефективність використання пробіотичних препаратів в свинарстві. Визначено коло організмів, які входять до складу пробіотиків. Проаналізовано можливі варіанти застосування цих мікробних препаратів. Досліджено ...
  • Гава, І. І.; Gava, I. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    В статті проаналізовано параметри технологічних операцій виготовлення заморожених млинців на спеціалізованій лінії відповідно до заданої потужності підприємства, обґрунтовано економічну ефективність виготовлення м’ясних ...
  • Вороніна, В. В.; Voronina, V. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    Викладено результати досліджень органолептичних та фізико-хімічних показників варених ковбас, виготовлених за традиційною технологією та з додаванням функціональних рослинних сировинних інгредієнтів. Встановлено, що додавання ...
  • Бондарчук, В. О.; Bondarchuk, V. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    У статті розглянуто одна з найбільш масштабних тенденцій у виробництві кисломолочної продукції в світі – виробництво, поширення та популяризація етнічних та національних кисломолочних продуктів народів світу. Наведено ...
  • Абрамов, С. А.; Abramov, S. (Миколаївський національний аграрний університет, 2021)
    Вивчено вплив лінійної приналежності вівцематок на їх багатоплідність та живу масу ягнят при народженні. Встановлено, суттєві та переважно вірогідні зв’язки лінійної приналежності вівцематок з живою масою ягнят при народженні.