Короткий опис(реферат):
Кваліфікаційна робота викладена на 72 сторінках комп’ютерного тексту, містить 15 таблиць, 4 рисунки, При написанні роботи використано 43 літературних джерела.
Тема кваліфікаційної роботи: «Метрологічне забезпечення оцінки якості насіння сільськогосподарських культур в умовах ТОВ СП «НІБУЛОН» м. Миколаїв».
Об’єкт дослідження – процес забезпечення оцінки якості насіння ріпаку та сої.
Мета роботи – дослідження якісних показників насіння ріпаку та сої та його метрологічне забезпечення.
Для досягнення зазначеної мети було поставлено наступні завдання: надати етапи метрологічного забезпечення оцінювання якості ріпаку та сої; дослідити основні показники якості насіння ріпаку та сої для промислової переробки; оцінити якісні показники насіння ріпаку та сої за вологістю та засміченістю; дослідити особливості зберігання сої та ріпаку; розрахувати економічну ефективність.
Встановлено, що показники якості насіння ріпаку та сої знаходилися в межах допустимих норм і не перевищували регламентів стандарту. Масова частка домішок в товарних партіях ріпаку найбільшою була представлена олійними домішками 5,61 %, найменше – насіння сторонніх культур 0,08 %. За рахунок впровадження процесу сушіння насіння сільськогосподарських культур в умовах ТОВ СП «НІБУЛОН» при постійній його вентиляції на підприємстві підвищується його якість, відповідно і рентабельність виробництва, яка склала для ріпаку 20,0 %, а для сої 18,7 %.