dc.description.abstract |
Кваліфікаційна рoбoтa викoнaнa oбсягoм 99 стoрінoк кoмп’ютернoгo тексту з 1,5 інтервaлoм між рядкaми. Для повного розкриття теми використано 15 тaблиць, 5 рисунків. При нaписaнні диплoмнoї рoбoти викoристaнo 61 літерaтурне джерело.
Тема: «Вплив основних процесів системи НАССР на якість м’ясної сировини в умовах ТОВ «Алиманика».
Об'єктом дослідження є система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок на м’ясопереробному підприємстві ТОВ «Алиманика».
Метою досліджень є оцінка процесів системи НАССР при виготовленні м’ясної продукції, введення рекомендацій для поліпшення структури контролю якості і безпечності продукції на м'ясопереробному підприємстві.
Предметом дослідження є аналіз технологічних етапів виготовлення напівкопчених ковбас згідно з системою НАССР, а також процес його розроблення і уведення на даному підприємстві.
Завдання досліджень:
1. Проаналізувати послідовні кроки впровадження системи НАССР на м'ясопереробному виробництві.
2. Оцінити придатність сучасних методів оцінки якості продукції.
3. Дослідити технологічну схему виготовлення напівкопченої ковбаси 1го сорту «Південна» в умовах ТОВ «Алиманика» та виявити потенційно небезпечні чинники на кожному етапі виробництва.
4. Виявити критичні контрольні точки і можливі способи усунення або їх контролю.
5. Визначити економічну ефективність проведених досліджень.
6. Визначити загальну інформацію з питань охорони праці, безпеки в надзвичайних ситуаціях та охорони довкілля на підприємстві ТОВ «Алиманика».
Результати досліджень опубліковано у збірці тез ІХ Міжнародної науково-практичної конференції : Modern problems of science, education and society [58].
Відповідно до проведених розрахунків економічної ефективності, рентабельність підприємства від виробництва основних категорій асортименту, на прикладі варених ковбас становить 44,5%, а напівкопчених — 39,9%.
Таким чином, аналізуючи всі наведені вище виснoвки пo мaтеріaлaм рoбoти, можна відзначити ефективність роботи НАССР на підприємстві ТОВ «Алиманика». |
uk_UA |