dc.contributor.author |
Рокотянська, В. О. |
|
dc.contributor.author |
Rokotianska, V. O. |
|
dc.date.accessioned |
2019-01-16T07:55:15Z |
|
dc.date.available |
2019-01-16T07:55:15Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.identifier.citation |
Рокотянська В. О. Вплив наноаквахелатів на біологічну повноцінність сперміїв / В. О. Рокотянська // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2018. - Вип. 3 (99). - С. 56-60. - DOI: 10.31521/2313-092X/2018-3(99)-9. |
uk_UK |
dc.identifier.uri |
http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5075 |
|
dc.description.abstract |
Висвітлено експериментальні дані щодо впливу лактату заліза на якісні показники сперми та
формування прооксидантно-антиоксидантного гомеостазу у спермі кнурів-плідників. Встановлено,
що процес інкубування цільної сперми впродовж доби призводить до істотного зниження рухливості
сперміїв на 9% та їх виживаності на 9,8%. Зниження функціональної активності сперміїв
відбувається внаслідок зміщення прооксидантно-антиоксидантного гомеостазу в бік посилення
процесів пероксидного окиснення. |
uk_UK |
dc.language.iso |
other |
uk_UK |
dc.publisher |
Миколаївський національний аграрний університет |
uk_UK |
dc.relation.ispartofseries |
;DOI: 10.31521/2313-092X/2018-3(99)-9 |
|
dc.subject |
сперма кнурів |
uk_UK |
dc.subject |
спермопродукція |
uk_UK |
dc.subject |
пероксидне окиснення |
uk_UK |
dc.subject |
ТБК-активні комплекси |
uk_UK |
dc.subject |
лактат заліза |
uk_UK |
dc.subject |
сперма хряков |
uk_UK |
dc.subject |
спермопродукция |
uk_UK |
dc.subject |
перекисное окисление |
uk_UK |
dc.subject |
ТБК-активные комплексы |
uk_UK |
dc.subject |
лактат железа |
uk_UK |
dc.subject |
sperm of boars |
uk_UK |
dc.subject |
sperm production |
uk_UK |
dc.subject |
peroxidation |
uk_UK |
dc.subject |
TBA-active complexes |
uk_UK |
dc.subject |
iron lactate |
uk_UK |
dc.title |
Вплив наноаквахелатів на біологічну повноцінність сперміїв |
uk_UK |
dc.title.alternative |
The effect of nanoacquahelates on the biological usefulness of spermatozoons |
uk_UK |
dc.type |
Article |
uk_UK |