Проведеними дослідженнями з оцінки впливу технології підготовки корів до доїння на цих
установках встановлено, що загальний час підготовки корів до доїння на установці типу «Карусель»
(17,4 с) недостатній для повноцінної реалізації рефлексу молоковіддачі; про що свідчить
інтенсивність виведення молока в першу хвилину доїння, яка знаходиться на рівні 1,93 кг/хв проти 3,75 кг/хв на установці типу «Паралель». За перші три хвилини доїння надій молока на установці
типу «Паралель» складає 8,46 кг проти 7,11 кг на установці «Карусель». Висока інтенсивність
реалізації рефлексу молоковіддачі на установці типу «Паралель» забезпечує отримання молока
високої жирності (4,0 проти 3,6 %).
Встановлено, що обидва типи доїльних установок забезпечують надзвичайно високу якість молока як за бактеріальним обсіменінням, так і за кількістю соматичних клітин, яке належитьить до ґатунку «екстра». Технологія підготовки корів до доїння і технологія доїння на установці типу «Карусель» потребує корегування.
Studies conducted to assess the impact of the technology for preparing cows for milking on these types
of plants have established that the total time for preparing cows for milking at a Carousel installation (17.4 s)
is not sufficient to fully implement the milk transfer reflex; as evidenced by the intensity of milk removal in the
first minute of milking, which is at the level of 1.93 kg / min versus 3.75 kg / min at the installation of the
“Parallel” type. In the first three minutes of milking, milk yield on a parallel unit is 8.46 kg versus 7.11 kg on a
Carousel plant. The high intensity of the realization of the milk reflex of milk production at the installation of
the “Parallel” type ensures the production of high fat milk (4.0% versus 3.6%).
It has been established that both types of milking plants provide extremely high -quality milk, both for
bacterial insemination and for the number of somatic cells, which belongs to the "extra" brand. The technology
of preparing cows for milking in a "Carousel" installation needs to be adjusted.