Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11087
Назва: Біоконверсія жировмісної фази стоків рибопереробних підприємств у кормову добавку
Інші назви: Biconversion of fat-containing waste of fish processing enterprises in feed additive
Автори: Mадані, M. М.
Madani, M.
Шевченко, Р. І.
Shevchenko, R.
Гаркович, O. Л.
Hankonjich, O.
Ключові слова: технічна екологія
технології захисту
поводження з відходами
нормування навантаження на довкілля
кормова добавка
technical ecology
protection technologies
waste management
normalization of environmental load
feed additive
Дата публікації: 2021
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Mадані M. М., Шевченко Р. І., Гаркович O. Л. Біоконверсія жировмісної фази стоків рибопереробних підприємств у кормову добавку // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2021. Вип. 3 (111). DOI: 10.31521/2313-092X/2021-3(111)-7
Короткий огляд (реферат): Запропоновано технологію утилізації жировмісної фази стоків рибопереробки на основі комбінування фізико-хімічного впливу і біологічного окиснення. Установлено, що найбільш перспективним біодекструктором жирів є дріжджі Yarrowia lipolytica, селекціоновані щодо субстрату. Розроблено принципову технологічну схему біоконверсії жировмісної фази стоків рибопереробних підприємств в дріжджову біомасу кормового призначення.
The technology of utilization of fat-containing phase of fish processing effluents on the basis of combination of physical and chemical influence and biological oxidation is offered. It was found that the most promising biodestructor of fats is the yeast Yarrowia lipolytica, selected for the substrate. A basic technological scheme of bioconversion of the fat-containing phase of effluents of fish processing enterprises into yeast biomass for feed purposes has been developed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11087
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2021. Вип. 3 (111)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n111v3r2021madani.pdf1,94 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.