Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11494
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБондар, С. М.-
dc.contributor.authorBondar, S.-
dc.contributor.authorТрубнікова, А. А.-
dc.contributor.authorTrubnikova, A.-
dc.contributor.authorЧабанова, О. Б.-
dc.contributor.authorChabanova, O.-
dc.contributor.authorШарахматова, Т. Є.-
dc.contributor.authorSharachmatova, T.-
dc.contributor.authorНедобійчук, Т. В.-
dc.contributor.authorNedobiichuk, T.-
dc.date.accessioned2022-05-25T09:06:08Z-
dc.date.available2022-05-25T09:06:08Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationЗастосування нанофільтрації для регулювання властивостей вторинних продуктів переробки тваринної сировини / С. М. Бондар та ін. // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2021. Вип. 4 (112). С. 66-77. DOI: 10.31521/2313-092X/2021-4(112)-7.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11494-
dc.description.abstractПроблема переробки вторинних матеріальних ресурсів молочної промисловості, зокрема маслянки, тісно пов’язана з екологічними питаннями. Нанофільтрація є енергоощадною альтернативою демінералізації методом іонного обміну та електродіаліза. Два типи нанофільтраційних мембран ОПМН фірми «Владіпор» досліджено з метою виявлення основних залежностей фільтрування. Питома продуктивність та селективність тестованих мембран є головними предметами досліджень. Є підстави для висновку щодо широкомасштабного впровадження нанофільтрації при утилізації маслянки.uk_UA
dc.description.abstract--
dc.description.abstractThis article focuses on the study of the membrane concentration process using buttermilk ultrafiltration nanofiltration membranes. Two types of Vladipor OPMN nanofiltration membranes are being investigated in order to identify the main filtration dependencies. For each type, a pressure in the range of 0.5 to 2.0 MPa and a temperature of 20 to 40 ° C are applied. The results indicate that both types of membranes effectively retain lactose at a pressure of 2.0 MPa, a temperature of 40 ° C and a concentration factor. about 2. Varying the flow velocity above the membrane from 0.5 m / s to 1.5 m / s allows obtaining an increase in specific productivity by 15% from the initial one. The influence of the effects of concentration polarization on the specific productivity of nanofiltration membranes is established. The limitation of the concentration factor due to the increase in the osmotic pressure of the solution is determined. The conclusion is made about the possibility of large-scale introduction of nanofiltration of secondary material resources of milk processing in the study of membrane regeneration processes.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherОдеська національна академія харчових технологійuk_UA
dc.subjectпахтаuk_UA
dc.subjectультрафільтраціяuk_UA
dc.subjectнанофільтраціяuk_UA
dc.subjectлактозаuk_UA
dc.subjectмембранне концентруванняuk_UA
dc.subjectbuttermilkuk_UA
dc.subjectultrafiltrationuk_UA
dc.subjectnanofiltrationuk_UA
dc.subjectlactoseuk_UA
dc.subjectmembrane concentrationuk_UA
dc.titleЗастосування нанофільтрації для регулювання властивостей вторинних продуктів переробки тваринної сировиниuk_UA
dc.title.alternativeApplication of nanofiltration for regulation of properties of secondary products of processing of animal raw materialsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2021. Вип. 4 (112)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
112-66-77.pdf1,47 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.