Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1191
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКалиниченко, Галина Іванівна-
dc.contributor.authorКоваль, Ольга Анатоліївна-
dc.contributor.authorПетрова, Олена Іванівна-
dc.contributor.authorКислинська, Алла Ігорівна-
dc.contributor.authorКалиниченко, Галина Ивановна-
dc.contributor.authorКоваль, Ольга Анатольевна-
dc.contributor.authorПетрова, Елена Ивановна-
dc.contributor.authorКислинская, Алла Игоревна-
dc.contributor.authorKalinichenko, Galyna-
dc.contributor.authorKoval, Olga-
dc.contributor.authorPetrova, Olena-
dc.contributor.authorKislinskaya, Alla-
dc.date.accessioned2015-01-29T12:25:53Z-
dc.date.available2015-01-29T12:25:53Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationВідгодівельні та забійні якості молодняку свиней за різних поєднань / [Г. І. Калиниченко, О. А. Коваль, О. І. Петрова та ін.] // Свинарство. — 2014. — Вип. 65. - С. 122-125.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1191-
dc.description.abstractНаведено результати досліджень відгодівельних, забійних та м’ясних якостей чистопородного молодняку свиней великої білої породи англійської селекції, а також молодняку, одержаному при поєднанні свиней цієї породи із спеціалізованими м’ясними породами, такими як ландрас, дюрок та п’єтрен Встановлено, що найвищими показниками відгодівельних, забійних і м’ясних якостей відрізнявся молодняк поєднання ВБ × Л × П. Найменшими показниками скороспілості відрізнялися чистопородні підсвинки великої білої породи – 190,3 дні, які поступалися за цим показником молодняку ІІ, ІІІ, ІV дослідних груп відповідно на 2,5 днів (Р>0,999); 6,2 днів (Р>0,999) та 8,9 днів (Р>0,999). Найвищим показником середньодобового приросту (760,9г) з найменшими витратами корму на 1кг приросту (3,42 к. од.) характеризувалися тварини ІV групи поєднання (ВБ × Л × П). Молодняк ІІІ дослідної групи поєднання (ВБ × Л × Д) також відрізнявся високим середньодобовим приростом (718,5г) та низькими витратами кормів (3,58 к. од.). Найбільш високими показниками забійного виходу, товщини шпику та площі «м’язового вічка» характеризувалися тварини ІV дослідної групи, вони впевнено переважали молодняк контрольної групи та ІІ і ІІІ дослідних груп за показником забійного виходу відповідно на 2,3%; 1,7% та 1,1%, за товщиною шпику – на 2,2 мм; 2,3 мм та 1,2 мм, за площею «м’язового вічка» – на 5,1 см2 , 3,7 см2 та 4,0 см2 .ru
dc.description.abstractThe results of research of feeding slaughter and meat qualities of thorough-breed pig young animals of big white breed pigs of English selection as well as young animals, obtained from combination of pigs of this breed with specialized meat breeds such as Landras, Duroc and Pyetren. It was determined that my most high indices of feeding, slaughter and meat qualities distinguished the young animals of combination big white x Landras x Pyetren. The lowest indices of precocity were characterized the thoroughbred gilts of big white breed — 190,3 days, which yield by this index to young animals of II, III, IV test groups accordingly for 2,5 days (P >0,999); 6,2 days (P >0,999) and 8,9 (P >0,999). The highest index of average daily increase (760,9 g) under lowest expenditure of feed (forage) for 1 kg increase (3,42 feed units) were characterized the animals of the IV group of combination (big white x Landras x Pyetren). The young animals of the third group of combination (BW х L х Duroc) also distinguished by the high average daily increase (718,5 g) and low expenditure of feed (3, 58 feed units). The highest index of slaughter output, thickness of pork fat and area of «muscle eye» were characterized in animals of the IV group. They excelled confidently the young animals of the control group as well as the II and III group by the index of slaughter output accordingly for 2,3 per cent, 1,7 per cent and 1,1 per cent by the thickness of fat pork, — for 2,2 mm; 2,3 mm and 1,2 mm by the area of „muscle eye“ — for 5,1 sm2, 3,7 sm2 and 4 sm2 .-
dc.language.isootherru
dc.subjectзабійні якостіru
dc.subjectм’ясні якостіru
dc.subjectшпикru
dc.subjectсередньодобовий прирістru
dc.subjectвитрати кормуru
dc.subjectубойные качестваru
dc.subjectмясные качестваru
dc.subjectсреднесуточный приростru
dc.subjectзатраты кормаru
dc.subjectslaughter qualitiesru
dc.subjectmeat qualitiesru
dc.subjectfat porkru
dc.subjectaverage dailyru
dc.titleВідгодівельні та забійні якості молодняку свиней за різних поєднаньru
dc.titleОткормочные и забойные качества молодняка свиней разных сочетаний-
dc.titleFattening and slaughter qualities of pig young animals of different selection-
dc.typeOtherru
Розташовується у зібраннях:Статті (Факультет ТВППТСБ)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.