Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1347
Назва: Вплив калібрування яєць качок кросу «темп» на їх інкубаційні якості
Влияние калибровки яиц уток кросса «Темп» на их инкубационные качества.
Infl uence of grading eggs of ducks of cross type «Temp» on their hatching eggquality.
Автори: Патрєва, Людмила Семенівна
Патрева, Людмила Семеновна
Patreva, Ludmila
Ключові слова: качки
інкубація яєць
маса яєць
утки
инкубация яиц
масса яиц
ducks
incubation of eggs
egg weight
Дата публікації: 2014
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Патрєва Л. С. Вплив калібрування яєць качок кросу «темп» на їх інкубаційні якості / Л. С. Патрєва // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2014. – Т. 2, Вип. 4 (80). – С. 173-177.
Короткий огляд (реферат): Проведено аналіз інкубаційних якостей яєць качок кросу «Темп» на початку продуктивного періоду. Встановлено, що підготовка яєць качок до інкубації на основі їх калібрування на класи за масою із градацією 10 г дає можливість забезпечити підвищення результатів інкубації яєць масою 81-90 г та 91-100 г. Найменший за масою клас яєць (70-80 г) мав нижчі показники інкубаційних якостей у порівнянні з усіма калібрувальними класами і не мав вірогідної різниці із групою яєць, які не були калібровані.
Проведен анализ инкубационных качеств яиц уток кросса «Темп» в на- чале продуктивного периода. Установлено, что подготовка яиц уток на основе их прединкубационной калибровки на классы по массе с градацией 10 г дает возможность обеспечить повышение результатов инкубации яиц массой 81-90 г и 91-100 г. Наименьший по массе класс яиц (70-80 г) имел более низкие показа- тели инкубационных качеств в сравнении со всеми калибровочными классами и не имел достоверной разницы с группой яиц, которые не были калиброваны.
The analysis of the hatching eggs of ducks qualities of cross type «Temp» in the beginning of a productive period was made. It has been established the preparation of eggs of ducks on the basis of their pre-incubation calibration weight classes with gradation of 10 g makes it possible to improve the results of incubation of eggs weight 81-90 g and 91-100 g. The lowest weight class eggs (70-80 g) had lower rates of hatching qualities in comparison with all the calibration classes and had no signifi cant difference with the group of eggs, which have not been calibrated.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1347
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2014. - Вип. 3 (80). - Т. 2.
Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n79v3r2014t2patreva.pdf608,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.