Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14679
Назва: Оптимізація біотехнології застосування заквасок на показники кефіру нежирного «Фанні» та лактонії кефірної з лактулозою «Лактонія» в умовах ПрАТ “Лакталіс-Миколаїв”
Автори: Баркарь, Євген Володимирович, науковий керівник
Barkar, Evgen, scientific director
Квасниця, А.
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Квасниця А. Оптимізація біотехнології застосування заквасок на показники кефіру нежирного «Фанні» та лактонії кефірної з лактулозою «Лактонія» в умовах ПрАТ “Лакталіс-Миколаїв” : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 162 – «Біотехнології та біоінженерія» / наук. керівник Є. Баркарь. Миколаїв : МНАУ, 2023. 48 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота виконана на 48 сторінках друкованого тексту, з використанням 26 бібліографічних джерел спеціальної, довідкової літератури та періодичних видань. До роботи внесено 11 таблиць, 9 рисунків та 3 додатки. Тема кваліфікаційної роботи: «Оптимізація біотехнології застосування заквасок на показники кефіру нежирного «Фанні» та лактонії кефірної з лактулозою «Лактонія» в умовах ПрАТ “Лакталіс-Миколаїв”». Мета дослідження – оптимізація біотехнології застосування заквасок та визначення її впливу на показники кефіру нежирного «Фанні» та лактонії кефірної з лактулозою «Лактонія». Відповідно до поставленої мети було визначено наступні завдання дослідження: аналіз біотехнологічних особливостей виробництва кефіру нежирного «Фанні»; оптимізація застосування заквасок та її вплив на показники кефіру нежирного «Фанні»; вивчення особливостей складу і оптимізація процесу виготовлення лактонії кефірної з лактулозою «Лактонія». Об’єкт дослідження – фізіологічні та морфологічні характеристики ізольованих із заквасок штамів мікроорганізмів, їх технологічні властивості та вплив складу заквасок на показники кефіру нежирного «Фанні» та лактонії кефірної з лактулозою «Лактонія». Предметом дослідження була біотехнологія застосування заквасок у процесі виробництва кефіру нежирного «Фанні» та лактонії кефірної з лактулозою «Лактонія». Методи дослідження – визначення кислотності (pH-метрія), визначення характеристик мікрофлори заквасок – посіви та вирощування окремих мікроорганізмів на культуральних середовищах, органолептична оцінка продуктів. Отримані результати досліджень та їх аналіз дозволяють стверджувати, що промислова закваска має простір для оптимізації. Часткова зміна складу мікрофлори промислової закваски у бік експериментальної, може покращити показники кінцевого продукту.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14679
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Квасниця А..pdf155,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.