Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14687
Назва: Model system for monitoring the resources of animal by-products in the Ukrainian meat industry
Автори: Povarova, N.
Ключові слова: livestock by-products
poultry meat
protein of animal origin
побічні продукти тваринництва
м'ясо птиці
білок тваринного походження
Дата публікації: 2023
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Povarova N. Model system for monitoring the resources of animal by-products in the Ukrainian meat industry // Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції, 01-02 червня 2023 р., м. Миколаїв / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2023. C. 251-253.
Короткий огляд (реферат): The study was motivated by the need to make better use of animal protein from animal by-products. The goal was to develop a tool to monitor and assess the production and use by-products resources in cooperation with both companies and state authorities. Data was gathered from a wide variety of sources, and was used to determine the number of animal (by species) and yield of various types of by-products categorized into risk categories produced per animal during meat processing. The reliability of this data was tested using both direct observation and by comparing with additional data sources. Only the number of animals of each species processed are required to estimate the quantities of the various types of by-products produced within each risk category. This implies that the meat industry is making insufficient use byproducts as raw material. A strategy for developing a fully functional and efficient system to manage by-products resources within slaughterhouse is discussed, and our tool, together with these ideas could be used to develop and implement such a plan within processing companies in other countries.
У дослідженні обґрунтована необхідність розробки та запровадження технології використання тваринного білку із побічних продуктів м’ясопереробної галузі. Розроблено інструмент моніторингу та оцінки виробництва та використання ресурсів побічної продукції у співпраці як з компаніями, так і з державними органами. Дані були зібрані з багатьох джерел і використані для визначення кількості тварин (за видами) і виходу різних типів побічних продуктів, класифікованих за категоріями ризику, вироблених на одну тварину під час обробки м’яса. Достовірність цих даних була перевірена як за допомогою прямого спостереження, так і шляхом порівняння з додатковими джерелами даних. Для оцінки кількості різних типів побічних продуктів, вироблених у кожній категорії ризику, потрібна лише кількість тварин кожного виду, що переробляється. Це означає, що м'ясна промисловість недостатньо використовує субпродукти як сировину. Обговорюється стратегія розробки повністю функціональної та ефективної системи управління ресурсами побічних продуктів на бійні, і наш інструмент разом із цими ідеями може бути використаний для розробки та впровадження такого плану на переробних підприємствах в інших країнах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14687
Розташовується у зібраннях:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
prod_bezp-22-05-23-251-253.pdf399,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.