Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14734
Назва: Харчування молоді у прифронтовій зоні
Автори: Савінок, Оксана Миколаївна
Savinok, Oksana
Ключові слова: раціон харчування
калорійність
молодь
diet
caloric content
young people
Дата публікації: 2023
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Савінок О. М. Харчування молоді у прифронтовій зоні // Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції, 01-02 червня 2023 р., м. Миколаїв / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2023. C. 306-308.
Короткий огляд (реферат): Наведено аналіз раціону харчування молодих людей віком – 19- 20 років. Встановлено, що через місяць від початку бойових дій калорійність раціону населення регіону зменшилася на 30-40% від добової потреби. Статистичні дослідження проводили здобувачі вищої освіти Миколаївського національного аграрного університету в м. Миколаєві та області. На момент дослідження територія проживання студентів не була окупована, але перебувала під безперервними обстрілами реактивних систем залпового вогню. Через інтенсивні обстріли жителі міста та області мали проблеми із приготуванням їжі, її споживанням. У раціоні зросла частка крохмалю за рахунок споживання макаронних виробів, хліба, зменшилося споживання функціональних вуглеводів. У сільській місцевості джерелом білка була свинина, жиру – вершкове масло, в місті – курятина і соняшникова олія. Таке харчування не є збалансованим для молодих людей.
An analysis of the diet of young people aged 19-20 years is given. It was established that a month after the start of hostilities, the caloric content of the diet of the population of the region decreased by 30-40 % of the daily requirement. Statistical surveys were conducted by students of Mykolayiv National Agrarian University in Mykolayiv and the region. At the time of the research, the area where the students lived was not occupied, but was under continuous fire from multiple rocket launchers. Due to the intense shelling, residents of the region had a problem with cooking and eating. The share of starches in the diet increased due to the consumption of pasta, bread, decreased – functional carbohydrates. In the countryside the source of protein was pork, fat - butter, in the city - chicken and sunflower oil. Such a diet is not balanced for young people.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14734
Розташовується у зібраннях:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
prod_bezp-22-05-23-306-308.pdf529,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.