Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1742
Назва: Откормочные и мясосальные качества свиней при различных условиях содержания
Відгодівельні та мʼясосальні якості свиней при різних умовах утримання.
Fattening and mesat traits of pigs at different management condions.
Автори: Петрушко, А. С.
Ходосовский, Д. Н.
Рудаковская, И. И.
Хоченков, А. А.
Шацкая, А. Н.
Безмен, В. А.
Беззубов, В. И.
Слинько, О. М.
Петрушко, О. С.
Ходосовський, Д. М.
Рудаковська, І. І.
Хоченков, О. О.
Шацька, О. М.
Безмен, В. О.
Беззубов, В. І.
Слинько, О. М.
Petrushko, A.
Hodosovsky, D.
Rudakovskaya, I.
Khochenkov, А.
Shatskaya, A.
Bezmen, V.
Bezzubov, V.
Slinko, O.
Ключові слова: pigs
young
slaughter performance
technology content
productive qualities
свині
молодняк
забійні показники
технологія утримання
продуктивні якості
свиньи
молодняк
убойные показатели
технология содержания
продуктивные качества
Дата публікації: 2015
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Откормочные и мясосальные качества свиней при различных условиях содержания / [А. С. Петрушко, Д. Н. Ходосовский, И. И. Рудаковская та ін.] // // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2015. - Вип. 2 (84), Т. 2. – С. 55-62.
Короткий огляд (реферат): В статье рассматривается влияние различных технологий содержания на откормочные и убойные качества свиней. В результате проведенных нами исследований было доказано, что система содержания животных на глубокой подстилке позволяет улучшить качественные показатели свинины. Мясо свиней, откормленных на глубокой подстилке, обладает высокими качественными характеристиками. В длиннейшей мышце спины свиней опытной группы содержится больше внутримышечного жира на 0,3%, оно обладает высокой влагоудерживающей способностью на 1,5%, более высокой интенсивностью окраски – на 0,4 единиц экстинкции или 0,5%, большим значением рН через 24 и 48 ч. после убоя – на 1,8% и лучшими вкусовыми качествами жареного мяса – на 7% и бульона – на 2,3% при дегустации.
У статті розглянуто вплив різних технологій утримання на відгодівельні та забійні якості свиней. У результаті проведених досліджень було доведено, що система утримання тварин на глибокій підстилці дозволяє поліпшити якісні показники свинини. М’ясо свиней, які були відгодовані на глибокій підстилці, має високі якісні характеристики. В найдовшому м’язі спини свиней дослідної групи міститься на 0,3% більше внутрішньом’язового жиру, воно має на 1,5% більш високу вологоутримуючу здатність, більш високу інтенсивність забарвлення – на 0,4 одиниць екстинкції або 0,5%, більш високе значення рН через 24 і 48 год. після забою – на 1,8% і кращі смакові якості смаженого м’яса – на 7% і бульйону – на 2,3% при дегустації.
This article dwells on the impact of different technologies of animals management on fattening and slaughter traits of pigs. As a result of the research it has been proven that the system of animals management on deep litter allows to improve quality indices of pork. Meat of pigs at fattened on deep litter is peculiar of high quality characteristics. In the longest back muscles of pigs of experimental group more intramuscular fat is contained by 0.3%, it has a higher water-holding capacity by 1.5%, higher color intensity – by 0.4 units of extinction or 0.5%, greater pH value in 24 and 48 hours after slaughter – by 1.8% and better taste qualities of roasted meat by 7% and broth – by 2.3% at tasting.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1742
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2015. - Вип. 2 (84). - Т. 2.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n84v2r2015t2petrushko.pdf607,02 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.