Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5741
Назва: Значення оптимізації живлення в стабільності формування врожайності зернових культур в зоні Півдня України
Інші назви: Economic efficiency of winter wheat growing depending on the mineral nutrition
Значение оптимизации питания в стабильности формирования урожайности зерновых культур в зоне Юга Украины
Автори: Гамаюнова, Валентина Василівна
Панфілова, Антоніна Вікторівна
Глушко, Тетяна Вікторівна
Смірнова, Ірина Вікторівна
Кувшинова, Анна Олександрівна
Gamajunova, Valentina
Panfilova, Antonina
Glushko, Tatyana
Smirnova, Irina
Kuvshinova, Anna
Ключові слова: озимі та ярі зернові культури
оптимізація живлення
врожайність зерна
розрахункова доза добрив
біопрепарати та рістрегулюючі речовини
winter and spring grain crops
nutrition optimization
grain yield
calculated dose of fertilizers
biological preparations
growth-regulatory substances
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Значение оптимизации питания в стабильности формирования урожайности зерновых культур в зоне Юга Украины / В. Гамаюнова, А. Панфилова, Т. Глушко, И. Смирнова, А. Кувшинова // Stiinta Agricola. - 2018. № 2. - С. 24-29.
Короткий огляд (реферат): У статті наведено результати досліджень по оптимізації живлення озимих і ярих зернових культур і його впливу на врожайність зерна. Встановлено, що з поліпшенням умов живлення рослин, їх продуктивність у порівнянні з контролем істотно зростає незалежно від погодних умов року вирощування, виду культури і навіть сортових її особливостей. Авторами обґрунтовано позитивний вплив на оптимізацію живлення рослин не тільки попередника і мінеральних добрив, а й сучасних біопрепаратів і рістрегулюючих речовин, які застосовуються як окремо в основні фази вегетації, так і по фону невисоких (стартових) доз NPK. Встановлена висока ефективність застосування розрахункової дози добрив на заплановану продуктивність культури з урахуванням вмісту рухомих елементів живлення в ґрунті конкретного поля.
The article presents the results of studies on the optimization of winter and spring grain crops nutrition and its impact on grain yield. It was established according to improvement of plant nutrition conditions, their productivity in comparison with the control one significantly increased regardless of the weather conditions of the year of cultivation, the type of culture and even its varietal characteristics. The authors substantiated the positive impact on the optimization of plant nutrition not only predecessor and mineral fertilizers, and modern biological preparations and the growth-regulatory substances used both separately in the main phases of vegetation, and the background of low (starting) doses of NPK. It was established the high efficiency of the calculated dose of fertilizers on the planned productivity of the crop, taking into account the content of mobile nutrients in the soil of a particular field.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5741
Розташовується у зібраннях:Статті (Факультет агротехнологій)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття_МОЛДОВА _1_ _2_.pdf224,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.