Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5831
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛихач, Вадим Ярославович-
dc.contributor.authorLikhach, Vadym-
dc.contributor.authorЛихач, Анна Василівна-
dc.contributor.authorLikhach, Anna-
dc.contributor.authorФаустов, Ростислав Вікторович-
dc.contributor.authorFaustov, R.-
dc.date.accessioned2019-05-28T13:08:52Z-
dc.date.available2019-05-28T13:08:52Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationГістоструктурний аналіз м’язової тканини свиней, вирощених в умовах промислової технології / В. Я. Лихач, А. В. Лихач, Р. В. Фаустов // Аграрний вісник Причорномор’я. - 2018. - Вип. 87-2. - С. 69-75.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5831-
dc.description.abstractНаведені результати досліджень особливостей гістологічної будови м’язової тканини свиней різних порід та поєднань в умовах промислової технології. Визначена породна специфічність формування м’язових волокон дослідних груп. Чистопородні тварини характеризуються виходом пісного м’яса. У свиней поєднань ♀ВБ × ♂ДУСС; ♀ДУСС × ♂ВБ; ♀Л × ♂ВБ; ♀ВБ × ♂Л відмічається «мармуровість» м’язової тканини, м’ясо ніжне. Помісний молодняк генотипів ♀Л × ♂ДУСС і ♀ДУСС × ♂Л має пісне, сухе м’ясо. Аналіз результатів гістологічного моніторингу достовірно довів, що міжпородне схрещування є достатньо потужним фактором, який формує екстер’єрні особливості та визначає специфіку мікрорівневих організацій соматичної мускулатури.uk_UA
dc.description.abstractThe article presents the results of research of the histological structure of muscle tissue of pigs of different breeds and combinations in the conditions of industrial technology. Detected breed specificity of the formation of muscle fibers of the experimental groups. Purebred animals was characterized by the yield of lean meat. Pigs combinations ♀LW × ♂DUSS; ♀DUSS × ♂LW; ♀L × ♂LW; ♀LW × ♂L marked "marbling" of muscle tissue, meat tender. Young animals ща crossbred genotypes ♀L × ♂DUSS and ♀DUSS × ♂L has a lean, dry meat. Analysis of the results of histological monitoring convincingly proved that the crossbreeding is quite a powerful factor that forms the exterior features and determines the specific micro-level organizations of somatic musculature.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectпородаuk_UA
dc.subjectчистопородне розведенняuk_UA
dc.subjectсхрещуванняuk_UA
dc.subjectм’язова тканинаuk_UA
dc.subjectгістологічна будоваuk_UA
dc.subjectпаренхімаuk_UA
dc.subjectстромаuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectbreeduk_UA
dc.subjectpurebred breedinguk_UA
dc.subjectcrossbreedinguk_UA
dc.subjectmuscle tissueuk_UA
dc.subjecthistological structureuk_UA
dc.subjectparenchymauk_UA
dc.subjectstromauk_UA
dc.titleГістоструктурний аналіз м’язової тканини свиней, вирощених в умовах промислової технологіїuk_UA
dc.title.alternativeHistostructural analysis of pig's muscle tissue grown under conditions of industrial technologyuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття_Лихач_МНАУ.pdf1,48 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.