Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6606
Назва: М’ясні якості чистопородного, помісного і гібридного молодняку свиней різної інтенсивності росту
Інші назви: Meat quality of purebred, crossbred and hybrid young pigs of varying growth rates
Автори: Гришина, Л. П.
Hryshyna, L.
Краснощок, О. О.
Krasnoshchok, O.
Ключові слова: свині
генотип
інтенсивність росту
м’ясні якості
забійний вихід
вміст м’яса в туші
pig
genotype
growth intensity
meat quality
slaughter output
meat content in the carcass
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Гришина Л. П. М’ясні якості чистопородного, помісного і гібридного молодняку свиней різної інтенсивності росту / Л. П. Гришина, О. О. Краснощок // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 3 (103). - С. 98-106.
Короткий огляд (реферат): Досліджено вплив кнурів-плідників великої білої породи, ландрас і термінальних кнурів поєднання дюрок х гемпшир на м’ясні якості їх нащадків з різною інтенсивністю росту. Доведено, що кращими м’ясними якостями характеризувалися гібридні свині генотипу (ВБ х Л) х (Д х Г), а при розподілі за інтенсивністю росту – тварини класу плюс-варіант, що характерно для всіх дослідних груп свиней. Використання кнурів м'ясних генотипів сприяло збільшенню м'яса в тушах помісних і гібридних свиней на 1,9 ˗ 4,2% та зменшенню сала ˗ на 2,8-6,6%.
The influence of the Large White breed of buds, Landraces and terminal boars on the combining of Duroch and Hampshire on the meat qualities of their descendants with different intensity of growth was studied. It was proved that the best quality of meat was characterized by hybrid pigs genotype (LW x L) x (D x H), and in the distribution of growth intensity - animals of the class plus variant, which is characteristic for all groups.The use of meat genotype producers has contributed to an increase in meat of carcasses of crossbred and hybrid pigs by 1.9 ˗ 4.2% and a decrease in fat 2 by 2.8-6.6%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6606
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 3 (103)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n103v3r2019hryshyna.pdf552,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.