Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/8837
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКотикова, Олена Іванівна-
dc.contributor.authorKotykova, Olena-
dc.contributor.authorБабич, Микола Миколайович-
dc.contributor.authorBabych, Mykola-
dc.date.accessioned2021-03-17T12:22:32Z-
dc.date.available2021-03-17T12:22:32Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationKotykova O., Babych M. Economic Impact of Food Loss and Waste // AGRIS on-line Papers in Economics and Informatics. 2019. Vol. 11, No. 3, pp. 55-71. DOI 10.7160/aol.2019.110306.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/8837-
dc.description.abstractResearch background: The unproductive use of natural resources such as land and water, resulting from food loss and waste, constrains the pursuit of such tasks as overcoming hunger and poverty, ensuring adequate nutrition, increasing income and economic growth. Purpose of the article: According to the results of empirical research to identify the level of economic damage and lost revenue as a result of the food loss and waste, as well as to identify potential benefits for the agricultural land use in reducing those losses. Methods: The analysis was conducted in terms of regions and product types. The methodology proposed by FAO is used to calculate the food loss and waste for each type of product in Ukraine. Findings & Value added: Firstly, it has been empirically proven that food loss and waste result in significant economic damage and lost revenue. Secondly, the reduction of food loss and waste has positive environmental and social consequences.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectEconomic damageuk_UA
dc.subjectfood lossuk_UA
dc.subjectfood wasteuk_UA
dc.subjectcereal cropsuk_UA
dc.subjectpotatouk_UA
dc.subjectvegetablesuk_UA
dc.subjectfruits and fruitsuk_UA
dc.subjectmeatuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectregionsuk_UA
dc.subjectUkraineuk_UA
dc.subjectSolanum tuberosum-
dc.subjectagricultural land-
dc.subjectcereal-
dc.subjectcrop production-
dc.subjecteconomic development-
dc.subjecteconomic growth-
dc.subjecteconomic impact-
dc.subjectfood waste-
dc.subjectland use-
dc.subjectnatural resource-
dc.subjectresource availability-
dc.subjectresource scarcity-
dc.subjectZea Mays-
dc.subjectProstephanus Truncatus-
dc.subjectBostrichidae-
dc.titleEconomic Impact of Food Loss and Wasteuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Scopus
Статті (Факультет менеджменту)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
425_agris-on-line-2019-3-kotykova-babych.pdf2,66 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
АС 92344.pdf143,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.