Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9200
Назва: Вплив способів сівби на тривалість вегетаційного періоду та продуктивність сортів нуту
Інші назви: Influence of seeding methods on the duration of the growing season and productivity of chickpea varieties
Автори: Добровольський, А. В.
Dobrovolskyi, A.
Коваленко, Олег Анатолійович
Kovalenko, Oleg
Андрійченко, Лариса Володимирівна
Andreichenko, Larisa
Колояніді, Надія Олександрівна
Koloyanidi, Nadiia
Ключові слова: нут
метеорологічні умови
вегетаційний період
урожайність
сорти
способи сівби
chickpeas
meteorological conditions
growing season
productivity
variety
seeding method
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Добровольський А. В., Коваленко О. А., Андрійченко Л. В., Колояніді Н. О. Вплив способів сівби на тривалість вегетаційного періоду та продуктивність сортів нуту // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2020. Вип 4 (108). С. 54-61. DOI: 10.31521/2313-092X/2020-4(108)-7
Короткий огляд (реферат): Представлено результати експериментальних досліджень і виробничої перевірки середньостиглих сортів нуту в умовах Південного Степу України. Найтриваліший вегетаційний період – 108-113 діб був відмічений за широкорядної сівби нуту нормою висіву 0,4 млн схожих насінин на 1 га. Кореляційним аналізом визначено сильний позитивний зв’язок між тривалістю вегетаційного періоду і середньодобовою температурою повітря у період вегетації (r = 0,89). На формування врожаю зерна значно впливали опади і ГТК (r = 0,73 і r = 0,75), а на накопичення білка в зерні – середньодобова температура повітря (r = 0,80)
The results of experimental research and production testing of mid-season chickpea varieties in conditions of Southern Steppe of Ukraine are presented. The longest growing season – 108–113 days was observed with a widerow sowing method, and the shortest – with solid sowing crops (101–108 days). Correlation analysis showed a strong positive relationship between the duration of the growing season and the average daily air temperature during the growing season of chickpea (r = 0.89). Precipitation and Sielianinov’s hydrothermal index (r = 0.73 and r = 0.75) had a great influence on the formation of the grain yield of chickpea, and the average daily air temperature (r = 0.80) had an effect on the accumulation of protein in the grain.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9200
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2020. - Вип. 4 (108)
Статті (Факультет агротехнологій)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n108v4r2020dobrovolskyi.pdf560,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.