Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9597
Назва: Оцінка показників вареної ковбаси з додаванням молочно-білкового концентрату
Інші назви: Evaluation of cooked sausage indicators with added milk-protein concentrate
Автори: Стріха, Людмила Олександрівна, науковий керівник
Strikha, Ludmila, scientific director
Манзюк, Д. О.
Manzyk, D.
Ключові слова: маса
варені ковбаси
молочно-білковий концентрат
вихід готової продукції
втрати при термічній обробці
фізико-хімічні показники
weight
boiled sausages
milk-protein concentrate
yield of finished products
losses during heat treatment
physicochemical parameters
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): У статті викладено результати досліджень технології виробництва варених ковбас з додаванням молочних білкових концентратів у кількості 5% та 10% до маси основної сировини. Встановлено, що концентрат позитивно впливає на якість готового продукту: оптимізує функціональні характеристики, покращує структуру фаршу, вологозв’язуючу, емульгуючу здатність, зменшує термовтрати під час теплової обробки виробу, покращує органолептичні властивості, підвищує вміст білків в продукті. За рахунок застосування молочного білка збільшується вихід продукції при зниженні витрат м’ясної сировини.
The article presents the results of research on the technology of production of cooked sausages with the addition of milk protein concentrates in the amount of 5% and 10% by weight of the main raw material. It is established that the concentrate has a positive effect on the quality of the finished product: optimizes functional characteristics, improves the structure of minced meat, moisture-binding, emulsifying ability, reduces heat loss during heat treatment, improves organoleptic properties, increases protein content in the product. The use of milk protein increases the yield while reducing the consumption of raw meat.
Опис: Манзюк Д. О. Оцінка показників вареної ковбаси з додаванням молочно-білкового концентрату // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15). С. 141-145.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9597
Розташовується у зібраннях:Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
141-145.pdf468,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.