Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10845
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВеличко, Олена В’ячеславівна-
dc.contributor.authorVelychko, Olena-
dc.contributor.authorАндрющенко, Яна Едуардівна-
dc.contributor.authorAndriushchenko, Yana-
dc.date.accessioned2022-01-21T07:23:45Z-
dc.date.available2022-01-21T07:23:45Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationВеличко О. В., Андрющенко Я. Е. Сільський зелений туризм як фактор розвитку сільських територій. Modern Economics. 2021. № 29(2021). С. 40-48. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V29(2021)-07.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10845-
dc.description.abstractНа сьогодні туристична індустрія в Україні є лише п’ятою за вагомістю складовою наповнення бюджету, але її частка має значно збільшитися з огляду на такі об’єктивні передумови, як: сприятливе геополітичне розташування України в Центральній Європі, наявність значного туристичного та рекреаційного потенціалу, сприятливий клімат, багата флора і фауна, численні культурно-історичні пам’ятки світового рівня. У роботі досліджується загальний стан та потенціал сільського зеленого туризму в Україні, визначаються проблеми та перспективи його розвитку. Сільський зелений туризм для України – це нова концепція, хоча вона досить активно розвивається. Дослідження показали, що сільський зелений туризм у поєднанні з іншими галузями промисловості зможе розв’язати низку економічних, соціальних та екологічних проблем, притаманних сільській місцевості України. Визначено, що сільський зелений туризм є одним із перспективних напрямів національного внутрішнього туризму в Україні. У роботі досліджено сутність та різновиди сільського зеленого туризму, процеси формування та чинники його розвитку. Систематизовано погляди вчених на тлумачення поняття «сільський зелений туризм». Встановлено, що спільною рисою сільського туризму є концепція створеної атмосфери, яка переважно визначає якість туристичного продукту з позицій споживача. Досліджено комплексну оцінку соціально-економічних умов галузі, схарактеризовано природно ресурсний потенціал Миколаївщини, який є досить привабливим для туристів. Проаналізовано основні рекреаційні зони Миколаївщини, які сприятимуть формуванню та розвитку місцеперебування сільського зеленого туризму. Обґрунтовано, що для формування туристичного продукту регіону необхідно залучати не лише потужний природно-заповідний фонд, історико-архітектурну спадщину, а й аграрний сектор, який виробляє органічну продукцію. Описано перспективи розвитку зеленого туризму в сільській місцевості. Визначається внутрішній потенціал та можливості його залучення для розвитку зеленого туризму. Встановлено, що зелений туризм може стати додатковим чинником наповнення дохідної частини бюджету сільських поселень. Запропоновано створення нової туристичної локації та обґрунтовано її економічну ефективність. Виконання запропонованих рекомендацій сприятиме взаємовигідній співпраці між ринком сільського зеленого туризму регіону та органами місцевого самоврядування, охороні навколишнього середовища, а також сталому розвитку села.uk_UA
dc.description.abstractToday, the tourism industry in Ukraine is only the fifth most important component of budget filling, but its share should increase significantly given such objective prerequisites as favorable geopolitical location of Ukraine in central Europe, the presence of significant tourist and recreational potential, favorable climate, rich flora and fauna, numerous world-class cultural and historical monuments. The general state and potential of rural green tourism in Ukraine are investigated in the work, the problems and prospects of its development are determined. Rural green tourism for Ukraine is a new concept, although it is developing quite actively. Research has shown that rural green tourism in combination with other industries will be able to solve a number of economic, social and environmental problems inherent in rural areas of Ukraine. It is determined that rural green tourism is one of the promising areas of national internal tourism in Ukraine. Purpose. The purpose of the article is to study the current state of rural green tourism in Mykolaiv region and to develop theoretical provisions and practical recommendations for its further development. Results. The essence and varieties of rural green tourism, processes of formation and factors of its development are investigated in the work. The views of scientists on the interpretation of the concept of “rural green tourism” are systematized. It is established that a common feature of rural tourism is the concept of the created atmosphere, which mainly determines the quality of the tourist product from the standpoint of the consumer. The study carried out a comprehensive assessment of the socio-economic conditions of the industry, characterized the natural resource potential of Mykolaiv region, which is quite attractive for tourists. The main recreational zones of Mykolaiv region, which will promote the formation and development of the location of rural green tourism, are analyzed. It is substantiated that for the formation of the tourist product of the region it is necessary to involve not only a powerful nature reserve fund, historical and architectural heritage, but also the agricultural sector, which produces organic products. The study identified factors that delay the development of rural green tourism. They include the lack of government policy and information support, proper rural infrastructure, limited choice of leisure, high share of agricultural production and manual labor in farms, absence of coordination center between rural communities, authorities and consumers about tourism development. It is determined that the successful development of rural green tourism requires a strategy that takes into account the specialization of each area and emphasizes the uniqueness of the tourist product. Conclusions. Prospects for the development of green tourism in rural areas are described. The internal potential and possibilities of its involvement for the development of green tourism are determined. It is established that green tourism can be an additional factor in filling the revenue side of the budget of rural settlements. The creation of a new tourist location is proposed and its economic efficiency is substantiated. The implementation of the proposed recommendations will promote mutually beneficial cooperation between the rural green tourism market of the region and local governments, environmental protection, as well as sustainable rural development.-
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectсільський зелений туризмuk_UA
dc.subjectагротуризмuk_UA
dc.subjectсільська територіяuk_UA
dc.subjectфермерський будинок сільського зеленого туризмуuk_UA
dc.subjectпродукт сільського зеленого туризмуuk_UA
dc.subjectтериторія пріоритетного розвиткуuk_UA
dc.subjectрекреаційний комплексuk_UA
dc.subjectекономічна стабільністьuk_UA
dc.subjectrural green tourismuk_UA
dc.subjectagritourismuk_UA
dc.subjectrural areauk_UA
dc.subjectfarmhouse of rural green tourismuk_UA
dc.subjectproduct of rural green tourismuk_UA
dc.subjectterritory of priority developmentuk_UA
dc.subjectrecreation complexuk_UA
dc.subjecteconomic stabilityuk_UA
dc.titleСільський зелений туризм як фактор розвитку сільських територійuk_UA
dc.title.alternativeRural Green Tourism as a Factor in the Development of Rural Areasuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Modern Economics. - 2021. - Вип. 29
Статті (Факультет менеджменту)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
velychko.pdf341,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.