Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11073
Назва: Морфофункціональні властивості вим’я корів української червоної молочної породи
Інші назви: Morphofunctional properties of the udder of ukrainian red dairy cow
Автори: Китаєва, Алла Павлівна, науковий керівник
Kitaeva, Alla, scientific director
Петрова, Ю. В.
Petrova, Y.
Ключові слова: вим’я
корова
морфологічна ознака
промір
надій
молоко
функція
udder
cow
morphological feature
measurement
hopes
milk
function
Дата публікації: 2021
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): Наведено результати оцінки вим’я корів української червоної молочної породи за морфофункціональними властивостями. Встановлено вплив форми вимені на молочну продуктивність корів. Найвищими показниками надою корів характеризувалися тварини із ванно подібною формою вимені, а найменшими – з округлою формою; корови з чашоподібною формою займали проміжне місце між цими формами. Корови з ванноподібною формою вим’я за надоєм за лактацію переважали корів з чашоподібною та округлою формами. У корів першої лактації це перевищення становило відповідно 265 кг або 6,0 % та 380 кг або 8,8 %, а у корів 3-ї лактації – 170 кг або 3,5 % та 457 кг або 10,1 %.
The results of the evaluation of the udder of Ukrainian red dairy cows for morpho-functional properties are presented. The influence of udder shape on milk productivity of cows was established. The highest rates of milking cows were characterized by animals with a bath-like shape of the udder, and the lowest - with a rounded shape; cup-shaped cows occupied an intermediate place between these forms. Cows with a bath-shaped udder after milking during lactation were dominated by cows with a cup-shaped and round shape. In cows of the first lactation this excess was 265 kg or 6.0% and 380 kg or 8.8%, respectively, and in cows of the third lactation - 170 kg or 3.5% and 457 kg or 10.1%.
Опис: Петрова Ю. В. Морфофункціональні властивості вим’я корів української червоної молочної породи // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2021. Вип. 1 (16). С. 95-99.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11073
Розташовується у зібраннях:Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2021. Вип. 1 (16)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
95-99.pdf521,16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.