Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11134
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorЛуговий, Сергій Іванович, науковий керівник-
dc.contributor.advisorLugovoy, Sergey, scientific director-
dc.contributor.authorТамарянський, Р.-
dc.date.accessioned2022-03-18T18:49:34Z-
dc.date.available2022-03-18T18:49:34Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationТамарянський Р. Ефективність промислового схрещування свиней в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник С. І. Луговий. Миколаїв : МНАУ, 2022. 63 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11134-
dc.description.abstractКваліфікаційну роботу виконано на 63 сторінках машинописного тексту, з використанням 56 бібліографічних джерел спеціальної, довідкової літератури та періодичних видань. До роботи внесено 12 таблиць та один рисунок. Тема кваліфікаційної роботи: «Ефективність промислового схрещування свиней в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району». Об’єктом досліджень була залежність показників відтворювальних, відгодівельних та м’ясних якостей від породи та породності свиноматок за промислового схрещування з кнурами породи пʼєтрен. Метою досліджень була оцінка ефективності різних варіантів промислового схрещування свиней в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району. Для реалізації зазначеної мети було поставлено такі завдання: оцінити відтворювальні якості свиноматок залежно від їх породи та породності при поєднанні з кнурами породи пʼєтрен; проаналізувати відгодівельні якості молодняку свиней, отриманого за різних варіантів промислового схрещування; оцінити м’ясні якості молодняку свиней, отриманого за різних варіантів промислового схрещування; охарактеризувати технологічний процес виробництва варених ковбас; дати оцінку економічної ефективності запропонованих заходів. Оцінку відтворювальних ознак свиноматок, відгодівельних та м’ясних якостей молодняку свиней проводили за загальноприйнятими методиками [45]. Результати досліджень оброблено статистичними методами [35] з використанням комп’ютерної техніки та табличного редактора Microsoft Excel 2010. В результаті досліджень встановлено, що за схрещування з кнурами породи пʼєтрен найвищі показники багатоплідності та кількості поросят при відлучені притаманні для помісних свиноматок F1 (ВБ × Л), а найнижчі – для свиноматок великої білої породи. Показники відтворювальних якостей свиноматок породи ландрас є близькими до показників помісних тварин. Найвищою інтенсивністю росту до досягнення живої маси 100 кг характеризувався помісний молодняк поєднання Л × П. Проте, при відгодівлі до живої маси 120 кг інтенсивність його росту знизилася, а найшвидше вказану забійну кондицію досяг молодняк поєднання (ВБ × Л) × П. За морфометричними показниками туш за передзабійної маси 100 кг перевагу мали тварини поєднання (ВБ × Л) × П. При подовженні тривалості відгодівлі до досягнення живої маси 120 кг кращими показниками м’ясних якостей характеризували помісні тварини Л × П. Найбільший рівень рентабельності виробництва відмічений за використання схрещування свиноматок (ВБ × Л) з кнурами породи пʼєтрен – 29,8%.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.titleЕфективність промислового схрещування свиней в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського районуuk_UA
dc.typePreprintuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом_Тамарянський_ОС204_М.doc.pdf544,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.