Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11816
Назва: The Aspects of Food Security Formation in the Context of Epidemiological Restrictions in the USA
Інші назви: Аспекти формування продовольчої безпеки в контексті епідеміологічних обмежень у США
Автори: Шебаніна, Олена В’ячеславівна
Бурковська, Анна Іванівна
Лункіна, Тетяна Іванівна
Бурковська, Алла Валентинівна
Shebanina, Olena
Burkovska, Anna
Lunkina, Tetyana
Burkovska, Alla
Ключові слова: food availability
food safety
COVID-19 pandemic
US food policy
governmental suppor
food
доступність харчових продуктів
безпека харчових продуктів
пандемія COVID-19
харчова політика США
державна підтримка
продукти харчування
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Shebanina, O., Burkovska, A., Lunkina, T., & Burkovska, A. (2022). The aspects of food security formation in the context of epidemiological restrictions in the USA. Ukrainian Black Sea Region Agrarian Science, 26(1), 19-29.
Короткий огляд (реферат): In conditions of food instability, exacerbated by environmental, political, demographic processes, the state regulation of the economy is of particular importance to maintain food security and social stability. The development of technologies (both agri-food and digital) significantly improves the process of providing the population with food through the prism of their availability, accessibility and security. The aim of this study is to thoroughly analyze the current trends under the influence of epidemiological restrictions due to the spread of COVID-19 in the United States, and to identify the main strengths and weaknesses of the food security system in the United States, which may become a model for other countries that follow similar principles of national economies due to its flexibility and sustainability. The methodological basis of the study involves thorough analysis of indicators describing the dynamics of food security and consumer behavior in a pandemic. In addition, the study used methods of synthesis, deduction, induction, generalization, systematization, benchmarking and others. The article considers the main aspects of food security formation in the context of epidemiological restrictions in the USA. The dynamics of consumer spending on food during the COVID-19 pandemic and the corresponding costs with the indicators of the years before the pandemic (since 2010 to 2019) were studied. The state of the labor market in the restaurant business was analyzed and its main tendencies were clarified. Consumer benefits for food during the pandemic and mechanisms for meeting consumer needs were analyzed. Given the significant impact of factors, such as natural disasters, military conflicts, etc., which may pose a threat to food security, in addition to the COVID-19 pandemic, an effective mechanism should be developed to counteract such risks
В умовах продовольчої нестабільності, що загострюється екологічними, політичними, демографічними процесами, державне регулювання економіки має особливе значення для підтримки продовольчої безпеки та соціальної стабільності. Розвиток технологій (як агропродовольчих, так і цифрових) значно покращує процес забезпечення населення продуктами харчування через призму їх наявності, доступності та безпеки. Метою цього дослідження є ґрунтовний аналіз сучасних тенденцій під впливом епідеміологічних обмежень через поширення COVID-19 у США, а також визначення основних сильних і слабких сторін системи продовольчої безпеки в США, яка може стати взірцем для інших країн, які дотримуються подібних принципів національної економіки завдяки своїй гнучкості та стійкості. Методологічною основою дослідження є ретельний аналіз показників, що описують динаміку продовольчої безпеки та поведінку споживачів в умовах пандемії. Крім того, у дослідженні використовувалися методи синтезу, дедукції, індукції, узагальнення, систематизації, бенчмаркінгу та інші. У статті розглянуто основні аспекти формування продовольчої безпеки в контексті епідеміологічних обмежень у США. Досліджено динаміку споживчих витрат на продукти харчування під час пандемії COVID-19 та відповідні витрати з показниками років до пандемії. Проаналізовано стан ринку праці в ресторанному бізнесі та з’ясовано його основні тенденції. Проаналізовано споживчі переваги продуктів харчування під час пандемії та механізми задоволення споживчих потреб. Враховуючи значний вплив таких факторів, як стихійні лиха, військові конфлікти тощо, які можуть становити загрозу продовольчій безпеці, окрім пандемії COVID-19, слід розробити ефективний механізм протидії таким ризикам
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11816
Розташовується у зібраннях:Ukrainian Black Sea Region Agrarian Science. 2022. Vol. 26, № 1
Статті (Факультет менеджменту)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
The Aspects of Food Security Formation.pdf584,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.