Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1466
Назва: Формування показників якості зерна ячменю ярого за впливу норми висіву та позакореневих підживлень
Формирование показателей качества зерна ячменя ярового при влиянии нормы высева и внекорневых подкормок.
Formation of spring barley’s quality indicators under the infl uence of seeding rate and foliar application.
Автори: Чернобай, С. В.
Chernobay, S.
Ключові слова: ячмінь ярий
позакореневі підживлення
норма висіву
вміст білка
вміст крохмалю
натура зерна
ячмень
внекорневые подкормки
норма высева
содержание белка
содержание крахмала
barley
pozakorenevi feeding
seeding rate
protein
starch
grain nature
Дата публікації: 2014
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Чернобай С. В. Формування показників якості зерна ячменю ярого за впливу норми висіву та позакореневих підживлень / С. В. Чернобай // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2014. – Вип. 4 (81). – С. 163-169.
Короткий огляд (реферат): У статті наведено результати досліджень за 2012-2014 рр. з ви- вчення впливу норм висіву та позакореневих підживлень посівів мікродобривами і біопрепаратами на формування показників якості зерна ячменю ярого сорту Мономах в умовах східної частини Лісо- степу України. Зі збільшенням норми висіву вміст білка поступово зменшується, тоді як вміст крохмалю підвищується. Позакореневі підживлення сприяли збільшенню білковості зерна і знижували вміст крохмалю. Найбільше білка у зерні містилося у варіантах комплек- сного застосування мікродобрив і біопрепаратів.
В представленной статье приведены результаты исследований (2012- 2014 гг.) влияния норм высева и внекорневых подкормок посевов микроудобре- ниями и биопрепаратами на формирование показателей качества зерна ячменя ярового сорта Мономах в условиях восточной части Лесостепи Украины. С уве- личением нормы высева содержание белка постепенно уменьшалось, тогда как содержание крахмала повышалось. Внекорневые подкормки способствовали повышению белковости зерна и уменьшению содержания крахмала. Наиболь- шим содержание белка в зерне было на вариантах комплексного применения микроудобрений и биопрепаратов.
In the article presents the results of research in 2012-2014 on the effect of seeding rates and foliar application of crops, microfertilizers and biologics on the formation of spring barley grain (varieties Monomakh) quality indicators in the Eastern part of the forest-steppe of Ukraine. With increasing seeding rate, the protein content had gradually decreased, while the starch content had increased. The foliar feeding contributed to increased grain protein content and a decrease in starch content. The highest protein content in grain was on the version of the integrated application of micronutrients and biologics.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1466
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2014. - Вип. 4 (81).

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n81v4r2014chernobai.pdf355,89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.