Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1516
Назва: Мясная продуктивность чистопородного и помесного молодняка крупного рогатого скота в условиях лесостепного Поволжья
М’ясна продуктивність чистопородного та помісного молодняку великої рогатої худоби в умовах лісостепового Поволжя.
Meat productivity of purebred and cross-bred young stock cattle in the conditions of forest-steppe volga area.
Автори: Ляшенко, В.В.
Губина, А.В.
Губіна, А.В.
Lyashenko, V.
Gubina, A.
Ключові слова: говядина
порода
чистопородное разведение
скрещивание
помеси
бычки
кастраты
телки
мясная продуктивность
технология
яловичина
чистопородне розведення
схрещування
помісі
бугайці
кастрати
телички
м’ясна продуктивність
технологія
beef
breeds
purebred breeding
crossing
crosses
crossbreed
calves
gelder
heifers
meat productivity
technology
Дата публікації: 2013
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Ляшенко В. В. Мясная продуктивность чистопородного и помесного молодняка крупного рогатого скота в условиях лесостепного Поволжья / В. В. Ляшенко, А. В. Губина // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2013. – Вип. 4 (75), Т. 2, Ч. 1. – С. 129-136.
Короткий огляд (реферат): Рассмотрено влияние чистопородного разведения калмыцкого скота и промышленного скрещивания черно-пестрой породы с мясной симментальской породой немецкой селекции на увеличение производства говядины. Исследована мясная продуктивность чистопородного и помесного молодняка в хозяйствах с разной формой собственности и различными технологиями выращивания. Получены результаты, подтверждающие целесообразность выращивания калмыцкой породы и использования промышленного скрещивания черно-пестрой породы и мясной симментальской породы немецкой селекции для производства высококачественной говядины.
Розглянуто вплив чистопородного розведення калмицької худоби та промислового схрещування чорно-рябої породи з м’ясною симентальською породою німецької селекції на збільшення виробництва яловичини. Досліджено м’ясну продуктивність чистопородного та помісного молодняку в господарствах з різною формою власності та різними технологіями вирощування. Отримано результати, що підтверджують доцільність вирощування калмицької породи та використання промислового схрещування чорно-рябої породи та м’ясної симентальської породи німецької селекції для виробництва високоякісної яловичини.
The article deals with the influence of pure breeding of Kalmyk livestock and industrial crossing of black-motley breed with meat Simmental breed of German selection on the increase of beef production. Meat productivity of thoroughbred and cross-bred of young animals in farms of different forms of ownership and different technologies of rearing has been studied. The results, proving the expediency of rearing Kalmyk breed and using industrial crossing of black-motley breed and meat German selection Simmental for the production of high-quality beef have been obtained.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1516
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2013. - Вип. 4 (75). - Т. 2. - Ч. 1.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n75v4r2013t2c1lyashenko.pdf728,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.