Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1730
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБаньковська, Ірина Броніславівна-
dc.contributor.authorВолощук, В. М.-
dc.contributor.authorБаньковская, Ирина Брониславовна-
dc.contributor.authorВолощук, В. М.-
dc.contributor.authorBan'kovs'ka, Iryna-
dc.contributor.authorVoloshchuk, V.-
dc.date.accessioned2015-09-03T12:12:27Z-
dc.date.available2015-09-03T12:12:27Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationБаньковська І. Б. Вплив факторів генотипу та способу утримання на морфологічний склад туш свиней / І. Б. Баньковська, В. М. Волощук // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2015. - Вип. 2 (84), Т. 2. – С. 91-99.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1730-
dc.description.abstractУ статті подано результати факторного аналізу абсолютних та відносних показників м’ясності туш свиней. Виявлено збільшення маси м’яса та сала у тварин, що відгодовувалися на глибокій підстилці порівняно з бетонною підлогою, однак відносні показники їх м'ясної продуктивності знижувалися за рахунок більш інтенсивного накопичення жирової тканини. Зроблено висновок про значимий рівень впливу (р≤0,001) типу підлоги та генотипу на показники якості туш свиней. Визначено важливість врахування особливостей формування якісних характеристик та взаємного розподілу морфологічних частин туш свиней кожного генотипу для кращого прояву потенціалу їх м’ясної продуктивності та оптимізації виробництва свинини.ru
dc.description.abstractВ статье представлены результаты факторного анализа абсолютных и относительных показателей мясности туш свиней. Выявлено увеличение массы мяса и сала у животных, которые откармливались на глубокой подстилке по сравнению с бетонным полом, однако относительные показатели их мясной продуктивности снижались за счет более интенсивного накопления жировой ткани. Сделан вывод о значимом уровне влияния (р≤0,001) типа пола и генотипа на показатели качества туш свиней. Определена важность учета особенностей формирования качественных характеристик и взаимного распределения морфологических частей туш свиней каждого генотипа для лучшего проявления потенциала их мясной продуктивности и оптимизации производства свинины.-
dc.description.abstractIn the article the results of the factor analysis of absolute and relative indexes of the meaty of pigs' carcasses are given. It has been found out increasing meat and fat weight in animals fed on the deep litter compared to the concrete floor. However, the ratio of morphological components of carcasses characterizes more intensive accumulation of adipose tissue in animals grown on straw which reduced the relative indexes of their meat productivity. It was infered conclusion about a significant level of the influence (r<0.001) of factors of types of floor and genotype on carcasses' quality indexes of pigs and the importance of peculiarities of forming quality characteristics and the relative distribution of morphological components of pigs' carcasses of each genotype for the best display of their potential of their meat productivity and the optimization of pork production.-
dc.language.isootherru
dc.publisherМиколаївський національний аграрний університетru
dc.subjectсвиніru
dc.subjectгенотипиru
dc.subjectм’ясність тушru
dc.subjectглибока підстилкаru
dc.subjectбетона підлогаru
dc.subjectсвиньиru
dc.subjectгенотипыru
dc.subjectмясность тушru
dc.subjectглубокая подстилкаru
dc.subjectбетонный полru
dc.subjectpigsru
dc.subjectgenotypesru
dc.subjectmeaty of carcassesru
dc.subjectdeep litterru
dc.subjectconcrete floorru
dc.titleВплив факторів генотипу та способу утримання на морфологічний склад туш свинейru
dc.titleВлияние факторов генотипа и способа содержания на морфологический состав туш свиней.-
dc.titleInfluence of factors of genotype and the way of housing on the morphological composition of pigs' carcasses.-
dc.typeOtherru
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2015. - Вип. 2 (84). - Т. 2.
Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n84v2r2015t2bankovska.pdf670,76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.