Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18177
Назва: Дослідження технологій в сільському господарстві для пом’якшення наслідків зміни клімату
Автори: Грубань, Василь Анатолійович
Hruban', Vasyl'
Садовий, Олексій Степанович
Sadovoy, Oleksiy
Горбунов, М. С.
Ключові слова: клімат
парникові гази
сільське господарство
climate
greenhouse gases
agriculture
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Грубань В. А., Садовий О. С., Горбунов М. С. Дослідження технологій в сільському господарстві для пом’якшення наслідків зміни клімату. Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 30-31 травня 2024 р.) / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2024. С. 44-46. DOI: https://doi.org/10.31521/978-617-7149-78-0-12.
Короткий огляд (реферат): Однією з найбільших проблем для наших природних систем є зміна клімату, яка значно впливає на населення і являє собою цілу низку ризиків для населення. Частка викидів парникових газів, що припадає на сільське господарство, становить, близько 15%, що є значним показником від загальної кількості. Сільськогосподарські викиди поступово збільшуються в атмосферу у зв'язку із збільшенням попиту на продовольчі продукти, паливо, волокно та інші матеріали, що поставляються сільським господарством. При цьому нові технології та сільськогосподарські практики пов'язані обіцянкою скорочувати викиди парникових газів с/г сектором.
One of the biggest challenges for our natural systems is climate change, which has a significant impact on the population and presents a range of risks to the population. The share of greenhouse gas emissions attributable to agriculture is about 15%, which is a significant indicator of the total amount. Carbon dioxide impacts the greenhouse effect significantly and results in global warming, prompting urgent attention to climate change concerns. In response, CO2 capture has emerged as a crucial process to capture carbon produced in industrial and power processes before its release into the atmosphere. The main aim of CO2 capture is to mitigate the emissions of greenhouse gas and reduce the anthropogenic impact on climate change. Agricultural emissions are gradually increasing into the atmosphere due to increased demand for food, fuel, fiber and other materials supplied by agriculture. At the same time, new technologies and agricultural practices are linked by the promise of reducing greenhouse gas emissions by the agricultural sector.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18177
-
https://doi.org/10.31521/978-617-7149-78-0-12
Розташовується у зібраннях:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2024
Статті (Інженерно-енергетичний факультет)
Статті аспірантів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
44-46.pdf678,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.