Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18671
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorДанильчук, Галина Анатоліївна, науковий керівник-
dc.contributor.advisorDanylchuk, Galina, scientific director-
dc.contributor.authorТягай, Д.-
dc.date.accessioned2024-09-09T09:54:41Z-
dc.date.available2024-09-09T09:54:41Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationТягай Д. Технологія виробництва вовни в умовах ННПЦ МНАУ Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. Г. Данильчук. Миколаїв : МНАУ, 2024. 54 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18671-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота викладена на 50 сторінках комп’ютерного тексту, до складу роботи входить 16 таблиць, 1 рисунок та 3 додатки. Для виконання роботи використано 37 літературних джерел. Для виконання теми роботи: «Технологія виробництва вовни в умовах ННПЦ МНАУ Миколаївського району», об’єктом дослідження були вівці асканійської тонкорунної породи. Метою роботи стало вивчити технологію виробництва вовни, яка застосовується у господарстві, а також виявити окремі недоліки та надати конкретні пропозиції і рекомендації щодо їх усунення. Для цього були поставлені наступні завдання: проаналізувати продуктивні якості стада овець, технологічні аспекти відтворення стада, провести аналіз рівня годівлі овець, систем та способів їх утримання, а також оцінити вовнову продуктивність баранчиків залежно від розподілу щодо виходу митого волокна. В результаті проведених досліджень встановлено, що за показниками вовнової продуктивності кращі результати мають ярки, які мали вихід вовни в межах 45,1% до 50,0%. Серед досліджуваних груп найбільшу живу масу (77,6 кг) мали барани ІІ групи, що на 5,6 кг перевищувало показник стандарту породи для класу «еліта», а І класу – з 12,6 кг. Найнижчим показником живої маси (75,0 кг) характеризувалися ягнята І групи. Молодняк ІІІ групи відрізнявся найкращим настригом немитої вовни, який сягав 8,3 кг і перевищував клас еліти для породи на 1,7 кг, а клас І – на 2,3 кг. Найкращим показником настригу митої вовни відзначилися тварини ІІІ дослідної групи. Найменший показник настригу митої вовни мали баранці І дослідної групи, а тварини ІІ групи мали проміжне положення (4,1 кг). Найбільшою довжиною вовни відрізнялися тварини, які мали вихід чистого волокна в межах від 45,1% до 50,0%. Довжина вовни у тварин цієї групи склала 11,5 см, що на 1,5 см більше за стандарт класу еліта і на 2,5 см більше стандарту І класу.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.titleТехнологія виробництва вовни в умовах ННПЦ МНАУ Миколаївського районуuk_UA
dc.typePreprintuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Тягай.pdf419,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.