Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2715
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛюбич, В. В.-
dc.contributor.authorLiubych, V.-
dc.date.accessioned2018-02-27T07:02:02Z-
dc.date.available2018-02-27T07:02:02Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2715-
dc.descriptionЛюбич В. В. Продуктивність сортів і ліній пшениць залежно від абіотичних і біотичних чинників / В. В. Любич // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2017. – Вип. 3 (95). – С. 146-160.uk
dc.description.abstractСтаттю присвячено вивченню продуктивності сортів і ліній пшениць залежно від абіотичних і біотичних чинників. Встановлено, що врожайність зерна пшениці залежить від погодних умов вегетаційного періоду, висоти рослин, стійкості до вилягання та ураження збудниками грибкових хвороб. Найвищу врожайність (10,0–11,0 т/га) та стабільність мали сорти Ужинок, Паннонікус, Емеріно, Ac Meckinon і лінії пшениці щільноколосої Уманчанка та LPP 1314. Вміст білка не залежить від еколого-географічного походження сорту пшениці, проте гібридизація Tr. aestivum / Tr. spelta та Tr. aestivum / амфіплоїд (Tr. durum / Ae. tauschii) забезпечує підвищення вмісту білка на 23-58%. Рослини сортів Кохана, Кулундинка, Паннонікус, ліній Уманчанка, Ефіопська 1, LPP 1314, LPP 2793, LPP 3118 і NAK46/12 формують найвищий та найстабільніший вміст білка в зерні – від 14,3 до 21,0%. Найвищими врожайністю та вмістом білка з високою стабільністю характеризуються сорт пшениці м’якої Паннонікус, лінія LPP 1314 і пшениця щільноколоса.uk
dc.description.abstractСтатья посвящена изучению продуктивности сортов и линий пшеницы в зависимости от абиотических и биотических факторов. Установлено, что урожайность зерна пшеницы зависит от погодных условий вегетационного периода, высоты растений, устойчивости к полеганию и поражению возбудителями грибковых болезней. Наибольшую урожайность (10,0–11,0 т/га) и стабильность имели сорта Ужынок, Панноникус, Емерино, Ac Meckinon, линии пшеницы компактной Уманчанка и LPP 1314. Содержание белка не зависит от эколого-географического происхождения сорта пшеницы, однако гибридизация Tr . aestivum / Tr. spelta и Tr. aestivum / амфиплоид (Tr. durum / Ae. tauschii) обеспечивает повышение содержания белка на 23–58 %. Растения сортов Кохана, Кулундинка, Панноникус, линий Уманчанка, Эфиопская 1, LPP 1314, LPP 2793, LPP 3118 и NAK 46/12 формируют от 14,3 до 21,0 % белка в зерне. Однако наибольшой урожайностью и высокоим содержанием белка с высокой стабильностью характеризуются сорт пшеницы мягкой Панноникус, линия LPP 1314 и пшеница компактная.-
dc.description.abstractThe article is devoted to the study of the productivity of wheat varieties and strains depending on abiotic and biotic factors. It is determined that the yield of wheat grain depends on weather conditions of the growing season, plant height, resistance to lodging and damage by pathogens of fungal diseases. Uzhynok, Pannonicus, Emerino and Ac Meckinon varieties, Umanchanka and LPP 1314 club wheat strains have the highest yield (10.0–11.0 t/ha) and stability. The protein content does not depend on the ecological and geographical origin of the wheat variety but hybridization of Tr. Aestivum/ Tr. Spelta and Tr. aestivum/ amphiploid (Tr. durum/ Ae. tauschii) provides an increase in protein content by 23–58 %. Kokhana, Kulundynka and Pannonicus varieties and Umanchanka, Ethiopian 1, LPP 1314, LPP 2793, LPP 3118 and NAK46/12 strains form the highest and most stable protein content in grain, from 14.3 to 21.0 %. However, Pannonicus soft wheat variety, LPP 1314 strain and club wheat are characterized by the highest yield and the highest protein content with high stability.-
dc.description.sponsorshipУманський національний університет садівництваuk
dc.language.isootheruk
dc.subjectпшениця щільноколосаuk
dc.subjectефіопська пшеницяuk
dc.subjectм’яка пшеницяuk
dc.subjectсорт пшениціuk
dc.subjectлінія пшениціuk
dc.subjectврожайність пшениціuk
dc.subjectпогодні умовиuk
dc.subjectвисота рослинuk
dc.subjectпогодні умовиuk
dc.subjectіндекс ураженняuk
dc.subjectстійкість до виляганняuk
dc.subjectпшеница компактнаяuk
dc.subjectэфиопская пшеницаuk
dc.subjectмягкая пшеницаuk
dc.subjectсорт пшеницыuk
dc.subjectлиния пшеницыuk
dc.subjectурожайность пшеницыuk
dc.subjectбелокuk
dc.subjectпогодные условияuk
dc.subjectвысота растенийuk
dc.subjectиндекс пораженияuk
dc.subjectустойчивость к полеганиюuk
dc.subjectclub wheatuk
dc.subjectEthiopian wheatuk
dc.subjectsoft wheatuk
dc.subjectvarietyuk
dc.subjectstrainuk
dc.subjectproteinuk
dc.subjectindex of damageuk
dc.subjectresistance to lodginguk
dc.titleПродуктивність сортів і ліній пшениць залежно від абіотичних і біотичних чинниківuk
dc.title.alternativeПродуктивность сортов и линий пшениц в зависимости от абиотических и биотических факторовuk
dc.title.alternativeProductivity of wheat varieties and strains depending on abiotic and biotic factorsuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2017. - Вип. 3 (95).

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n95v3r2017liubych.pdf401,76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.