Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5806
Назва: Топографія жировідкладення у ремонтних свинок різних генотипів та їх відтворювальна здатність
Інші назви: Topography zhirootlozhenija of replacementpigs and Their different genotypes of reproductive ability
Автори: Мельник, Володимир Олександрович
Melnik, Vladimir
Кравченко, Олена Олександрівна
Kravchenko, Helen
Сусол, Р. Л.
Susol, R.
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Мельник В. О. Топографія жировідкладення у ремонтних свинок різних генотипів та їх відтворювальна здатність / В. О. Мельник, О. О. Кравченко, Р. Л. Сусол // Вісник Житомирського національного агроекологічного університету. – 2014. – Вип. 2 (44), Т. 3 – С. 275-280.
Короткий огляд (реферат): У статті наведено дані дослідження взаємозв’язку жировідкладення у ремонтних свинок різних генотипів з їх відтворювальними якостями. Досліджено вікову динаміку товщини шпику ремонтних свинок у 6-7 місячному віці при досягненні живої маси 100 кг, при першому осіменінні, постановці на опорос. Встановлено збільшення товщини шпику за період від 6-7-місячного віку, віку першого осіменіння та постановці поросних свинок на опорос залежно від їх генотипу. Встановлено, що у виробничих умовах оптимальне місце для вимірювання середньої товщини шпику знаходиться над згином останнього ребра на відстані 5-6 см від середньої лінії спини. Діагностичний забій проблемних ремонтних свинок засвідчив надмірне жировідкладення як за товщиною шпику так і за кількістю внутрішнього жиру.
The article presents data from a study in the relationship zhirootlozhenija gilts of different genotypes with their reproductive capacity. Investigated age dynamics thickness of bacon gilts 6-7 months of age at live weight of 100 kg at the first insemination, putting on litter. The increase in the thickness of bacon for the period from 6 to 7 months of age, age at first insemination and staging gestating pigs per litter, depending on their genotype. Found that the optimum operating conditions in place to measure the average thickness of backfat is above the fold last rib at a distance of 5-6 cm from the midline of the back. Diagnostic problem culling gilts showed excessive fat deposition as backfat thickness and the number of internal fat.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5806
Розташовується у зібраннях:Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
СТ Мельник Житомир 2014 .pdf160,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.