Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5831
Назва: Гістоструктурний аналіз м’язової тканини свиней, вирощених в умовах промислової технології
Інші назви: Histostructural analysis of pig's muscle tissue grown under conditions of industrial technology
Автори: Лихач, Вадим Ярославович
Likhach, Vadym
Лихач, Анна Василівна
Likhach, Anna
Фаустов, Ростислав Вікторович
Faustov, R.
Ключові слова: технологія
порода
чистопородне розведення
схрещування
м’язова тканина
гістологічна будова
паренхіма
строма
technology
breed
purebred breeding
crossbreeding
muscle tissue
histological structure
parenchyma
stroma
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Гістоструктурний аналіз м’язової тканини свиней, вирощених в умовах промислової технології / В. Я. Лихач, А. В. Лихач, Р. В. Фаустов // Аграрний вісник Причорномор’я. - 2018. - Вип. 87-2. - С. 69-75.
Короткий огляд (реферат): Наведені результати досліджень особливостей гістологічної будови м’язової тканини свиней різних порід та поєднань в умовах промислової технології. Визначена породна специфічність формування м’язових волокон дослідних груп. Чистопородні тварини характеризуються виходом пісного м’яса. У свиней поєднань ♀ВБ × ♂ДУСС; ♀ДУСС × ♂ВБ; ♀Л × ♂ВБ; ♀ВБ × ♂Л відмічається «мармуровість» м’язової тканини, м’ясо ніжне. Помісний молодняк генотипів ♀Л × ♂ДУСС і ♀ДУСС × ♂Л має пісне, сухе м’ясо. Аналіз результатів гістологічного моніторингу достовірно довів, що міжпородне схрещування є достатньо потужним фактором, який формує екстер’єрні особливості та визначає специфіку мікрорівневих організацій соматичної мускулатури.
The article presents the results of research of the histological structure of muscle tissue of pigs of different breeds and combinations in the conditions of industrial technology. Detected breed specificity of the formation of muscle fibers of the experimental groups. Purebred animals was characterized by the yield of lean meat. Pigs combinations ♀LW × ♂DUSS; ♀DUSS × ♂LW; ♀L × ♂LW; ♀LW × ♂L marked "marbling" of muscle tissue, meat tender. Young animals ща crossbred genotypes ♀L × ♂DUSS and ♀DUSS × ♂L has a lean, dry meat. Analysis of the results of histological monitoring convincingly proved that the crossbreeding is quite a powerful factor that forms the exterior features and determines the specific micro-level organizations of somatic musculature.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5831
Розташовується у зібраннях:Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття_Лихач_МНАУ.pdf1,48 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.