Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6101
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБакланова, Л. В.-
dc.contributor.authorBaklanova, L.-
dc.date.accessioned2019-08-01T06:54:09Z-
dc.date.available2019-08-01T06:54:09Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationБакланова Л. В. Активність ферментів крові лактуючих корів за різних показників об’ємно-вагового коефіцієнта та числа лактацій / Л. В. Бакланова // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 1 (101). - С. 84-89. - DOI: 10.31521/2313-092X/2019-1(101)-11.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6101-
dc.description.abstractУ статті висвітлено результати дослідження активності ферментів крові лактуючих корів української червоної молочної породи у період 2-4-ї лактацій залежно від показників об’ємно-вагового коефіцієнта і числа лактацій. Встановлено, що корови з більш високими показниками об’ємно -вагового коефіцієнта мали найвищий показник ферменту аспартатамінотрансферази. З підви щенням показника об’ємно-вагового коефіцієнта до 0,573 у корів четвертої лактації зростає активність усіх досліджуваних ферментів (АСТ, АЛТ, ГГТ, ЛДТ) з найбільшим підвищенням ЛДТ (на 64,1%) і найменшим АЛТ – на 3,7%.uk_UA
dc.description.abstractThe article deals with the activity of blood enzymes of lactating cows of the Ukrainian red dairy breed in the period of 2-4 lactations, depending on the indicators of volume-weight coefficient and the number of lactations. It was established that сows with a higher volume-weight ratio also had the highest rate of the enzyme aspartate aminotransferase. With an increase in the volume-weight ratio to 0.573 in cows of the fourth lactation, the activity of all the studied enzymes (AST, ALT, GGT, LDT) with the highest indicator (64.1%) of the enzyme LDT and the lowest (3.7%) in ALT enzyme increases.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherМиколаївський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectферменти кровіuk_UA
dc.subjectкороваuk_UA
dc.subjectлактаціяuk_UA
dc.subjectоб’ємно-ваговий коефіцієнтuk_UA
dc.subjectактивність ферментів кровіuk_UA
dc.subjectenzymes of blooduk_UA
dc.subjectcowuk_UA
dc.subjectlactationuk_UA
dc.subjectvolume-weight coefficientuk_UA
dc.subjectactivity of blooduk_UA
dc.titleАктивність ферментів крові лактуючих корів за різних показників об’ємно-вагового коефіцієнта та числа лактаційuk_UA
dc.title.alternativeActivity of blood enzymes of lactating cows with different indicators of volume and weight coefficient and number of lactationsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 1 (101)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12baklanova.pdf1,33 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.