Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/8427
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПанфілова, Антоніна Вікторівна-
dc.contributor.authorГамаюнова, Валентина Василівна-
dc.contributor.authorСмірнова, Ірина Вікторівна-
dc.contributor.authorPanfilova, Antonina-
dc.contributor.authorGamajunova, Valentina-
dc.contributor.authorSmirnova, Irina-
dc.date.accessioned2021-02-08T12:40:28Z-
dc.date.available2021-02-08T12:40:28Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationPanfilova A., Gamajunova V., Smirnova I.. Influence of fertilizing with modern complex organic-mineral fertilizers to grain yield and quality of winter wheat in the Southern Steppe of Ukraine // Journal of Agricultural Science. 2020. 2-XXX. P.196-201. doi:10.15159/jas.20.28uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/8427-
dc.description.abstractУ статті представлені результати використання різних сортів, варіантів харчування і їх вплив на врожайність і якість зерна озимої пшениці. Експериментальні дослідження проводилися протягом 2011-2016 років на дослідному полі Миколаївського національного аграрного університету, Україна. Технологія вирощування озимої пшениці в досвіді, за винятком вивчених факторів, була в цілому прийнята до існуючих зональних рекомендацій для південного степу України. Попередником був горох (Pisum sativum L.). Встановлено, що більш високою врожайністю зерна та кілька кращими показниками якості відрізнялися зерна досліджуваних сортів озимої пшениці при спільному застосуванні передпосівного внесення N30 P30 і позакореневого підживлення посівів озимої пшениці двічі протягом сезону. вегетаційний період від Ескорт-біо. Так, для даного варіанту харчування вміст сирої клейковини в зерні озимої пшениці становила від 24,2 до 25,1%, протеїну - від 12,9 до 13,2%, а умовний урожай протеїну з 1 га посівної площі - 0,58- 0,66 т. в залежності від досліджуваного сорту. При цьому в середньому по показнику харчування рослини сорту «Заможнік» в порівнянні з сортом «Кольчуга» сформували на 9,3% більше зерна, що мав найкращі якісні показники.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectозима пшеницяuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectживлення рослинuk_UA
dc.subjectрістрегулюючі препаратиuk_UA
dc.subjectврожайністьuk_UA
dc.subjectякість зернаuk_UA
dc.subjectwinter wheatuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjectplant nutritionuk_UA
dc.subjectgrowth-regulating preparationsuk_UA
dc.subjectyielduk_UA
dc.subjectgrain qualityuk_UA
dc.subjectNitrogen-
dc.subjectWinter Wheat-
dc.subjectFilling Period-
dc.titleInfluence of fertilizing with modern complex organic-mineral fertilizers to grain yield and quality of winter wheat in the Southern Steppe of Ukraineuk_UA
dc.title.alternativeВплив добрив сучасними комплексними органічними мінеральними добривами на врожайність і якість зернової пшениці в Південному Степу Україниuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Scopus
Статті (Факультет агротехнологій)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2020_2_panfilova.pdf530,16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.