Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9650
Назва: Formation of the main indicators of grain quality of winter barley varieties depending on biopreparations for growing under the conditions of the Southern Steppe of Ukraine
Інші назви: Формування основних показників якості зерна сортів ячменю озимого залежно від біопрепаратів за вирощування в умовах Південного Степу України
Автори: Гамаюнова, Валентина Василівна
Кувшинова, Анна Олександрівна
Gamajunova, Valentina
Kuvshinova, Anna
Ключові слова: ячмінь озимий
сорти
якість зерна
вміст білка
позакореневі підживлення
біопрепарати
winter barley
varieties
grain quality
protein content
foliar top dressing
biopreparations
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Gamayunova V., Kuvshinova A. Formation of the main indicators of grain quality of winter barley varieties depending on biopreparations for growing under the conditions of the Southern Steppe of Ukraine // Ecological Engineering & Environmental Technology. 2021, 22(4). Р. 86-92.
Короткий огляд (реферат): В статті наведено дані результатів досліджень, проведених в умовах навчально-науково практичного центру Миколаївського НАУ впродовж 2016-2019 рр. з чотирма сортами ячменю озимого. Визначали вплив позакореневих підживлень сучасними біопрепаратами і рістрегулюючими речовинами в основні періоди вегетації рослин на показники якості зерна. Встановлено, що вміст білка в зерні залежав і змінювався від взятого для обробки посіву рослин ячменю препарату, строку проведення підживлення, сортових особливостей ячменю озимого і значно від погодних умов року вирощування. Аналогічно під впливом зазначених факторів змінювалися й інші показники якості зерна.
The article presents the data of the results of research conducted under the conditions of the educational and scientific practical center of the Mykolaiv NAU during 2016–2019 with four varieties of winter barley. The influence of foliar top dressing with modern biopreparations and growth-regulating preparations in the main periods of vegetation of plants on the grain quality indicators was determined. It was found that the protein content in grain depended and varied on the preparation taken for processing barley crops, the time of top dressing, varietal characteristics of winter barley, and significantly on the weather conditions of the growing year. Similarly, under the influence of these factors, other indicators of grain quality have changed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9650
Розташовується у зібраннях:Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Scopus
Статті (Факультет агротехнологій)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Gamayunova.pdf2,07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.