Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9771
Назва: Оцінка впливу монетарної політики Національного банку України на продовольчу безпеку держави
Інші назви: Assessment of the Influence of the National Bank of Ukraine Monetary Policy on Food Security of the State
Автори: Карусо, Донателло
Лункіна, Тетяна Іванівна
Бурковська, Алла Валентинівна
Бурковська, Анна Іванівна
Caruso, Donatello
Lunkina, Tetyana
Burkovska, Alla
Burkovskaia, Anna
Ключові слова: продовольча безпека
облікова ставка
монетарна політика
інфляційне таргетування
домогосподарства
платоспроможність
модернізація виробництва
ставки кредитування
food security
discount rate
monetary policy
inflation targeting
households
solvency
modernization of production
lending rates
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Karuso D., Lunkina T.I., Burkovska A.V., Burkovska A.I. Assessment of the Influence of the National bank of Ukraine Monetary Policy on Food Security of the State [Оцінка впливу монетарної політики Національного банку України на продовольчу безпеку держави] // Облік і фінанси. 2020. № 4 (90). С. 45-51.
Короткий огляд (реферат): Продовольча безпека займає центральне місце у системі економічної безпеки держави і є важливою складовою її суверенітету. Залучення фінансових ресурсів сільськогосподарськими виробниками на вигідних умовах має прямий вплив на покращення сільськогосподарської інфраструктури, системи управління якістю продукції, модернізації засобів виробництва, що загалом сприяє посиленню продовольчої безпеки у розрізі її основних компонентів: наявності та безпечності продовольства. У той самий час здешевлення споживчих кредитів для населення дозволяє посилити не менш важливий елемент продовольчої безпеки – економічну доступність продовольства. Об'єктом даного дослідження є процеси регулювання продовольчої безпеки країни через зміну облікової ставки Національного банку. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних і практичних аспектів монетарної політики Національного банку України та їх впливу на формування продовольчої безпеки країни. Метою статті є всебічний аналіз та оцінка впливу монетарної політики Національного банку України, що останнім часом знаходить відображення у зниженні облікової ставки, на продовольчу безпеки держави, що виражається у доступності кредитних ресурсів для забезпечення споживчого платоспроможного попиту і модернізації сільськогосподарських підприємств. Проведено аналіз ставки дисконтування та процентних ставок за позиками, що надавалися підприємствам України. Запропоновано вдосконалювати фінансову складову комплексного механізму продовольчої безпеки, яка має на меті забезпечення застосування економічних важелів і створення умов для залучення грошових ресурсів для функціонування системи забезпечення продовольчої безпеки шляхом формування системи багатоканального фінансування.
Food security is central to the state's economic security system and is an important component of its sovereignty. Attracting financial resources by agricultural producers on favorable terms has a direct impact on improving agricultural infrastructure, product quality management systems, modernization of means of production, etc., which contributes to food security in terms of its main components: food availability and food security. At the same time, cheaper consumer loans for the population can strengthen an equally important element of food security – the affordability of food. The object of the study is the processes of food security regulation of the country due to changes in the discount rate of the National Bank. The subject of the study is a set of theoretical, methodical and practical aspects of the monetary policy of the National Bank of Ukraine and their impact on the formation of food security. The purpose of the article is a comprehensive analysis and assessment of the impact of monetary policy of the National Bank of Ukraine, which is recently reflected in lowering the discount rate on food security, which is expressed in the availability of credit resources to meet consumer demand and modernize agricultural enterprises. The analysis of the discount rate and interest rates for loans on different periods, which were given to the enterprises of Ukraine, was performed. The authors propose to improve the financial component of the integrated food security mechanism, which aims to ensure the use of economic levers and create conditions for attracting financial resources for the functioning of the food security system by forming a system of multi-channel financing.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9771
Розташовується у зібраннях:Статті (Обліково-фінансовий факультет)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Assessment of the Influence of the National bank of Ukraine Monetary Policy.pdf166,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
А.с. 103108.pdf1,43 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.