Короткий опис(реферат):
Предметом дослідження були мікробіологічні та фізико-хімічні характеристики молочнокислих продуктів при використанні різних заквасок.
Робота виконувалась у мікробіологічному боксі із дотриманням усіх правил асептики. При посіві культур на поживні селективні середовища виконувались розведення сметани у дистильованій воді відносно методики бактеріологічних розведень дотримувались концентрації 1:10, 1:100, 1:1000.
Метою кваліфікаційної роботи був порівняльний аналіз мікробіологічних способів визначення якості молока і молочних продуктів.
Робота виконувалась у мікробіологічній лабораторії компанії «ПрАТ Лаклаліс-Миколаїв» із використанням типових методів посіву культур на агаризовану середу. Результатом проведених робіт є впровадження до рецептури виготовлення сметани комплекс із заквасок CHN-11 та HOLDBAC YB-B.