00 DSpace/Manakin Repository

Формування і функціонування ринку продукції овочівництва

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Лесік, Ірина Миколаївна
dc.contributor.author Lesik, Iryna
dc.date.accessioned 2021-05-05T06:56:03Z
dc.date.available 2021-05-05T06:56:03Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Лесік І. М. Формування і функціонування ринку продукції овочівництва : автореф. ... канд. економ. наук : 08.00.04. Миколаїв : МНАУ, 2014. 27 с. uk_UA
dc.identifier.uri http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9193
dc.description.abstract Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). – Миколаївський національний аграрний університет, Миколаїв, 2014. Дисертацію присвячено системному oбґрунтувaнню теоретичних положень і розробці практичних рекомендацій щодо формування та функціонування ринку продукції овочівництва. У роботі узагальнено теоретичні підходи до пізнання сутності процесу формування та функціонування ринку продукції овочівництва, обґрунтовано стратегічні напрями розвитку ринку продукції овочівництва у взаємозв’язку та взаємозалежності інфраструктурних елементів, інвестиційних можливостей з урахуванням етапів розвитку держави, експортно-імпортного потенціалу, економічних інтересів учасників, обґрунтовано концептуальні засади розвитку ринку через активізацію процесу технологічного оновлення виробництв і логістичної діяльності на кооперативних засадах. Доповнено методику оцінки стану і тенденцій формування та функціонування ринку продукції овочівництва з урахуванням особливостей інфраструктурних елементів. Визначено сутність, передумови та пріоритетні напрями формування і функціонування ринку продукції овочівництва у взаємозв’язку інфраструктурних елементів, які ґрунтуються на залученні до спільної діяльності взаємодоповнюючих підприємств, організацій і зв’язаних з ними за географічною й функціональною ознаками органів державного управління, наукових і учбових закладів на кластерній основі. Обґрунтовано науковий підхід щодо формування ринку продукції овочівництва у контексті реалізації економічних інтересів учасників, розроблено напрями удосконалення інфраструктурних елементів ринку продукції овочівництва, зорієнтовані на розширення асортименту безпечної овочевої продукції і зниження рівні імпортної залежності, зміцнення ринкових можливостей uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.subject ринок uk_UA
dc.subject інфраструктурні елементи uk_UA
dc.subject продукція овочівництва uk_UA
dc.subject технологічна готовність uk_UA
dc.subject ресурсозберігаючі технології uk_UA
dc.subject економічні інтереси uk_UA
dc.subject органічна продукція uk_UA
dc.subject глобалізація uk_UA
dc.subject продовольча безпека uk_UA
dc.subject market uk_UA
dc.subject infrastructure elements uk_UA
dc.subject vegetable production uk_UA
dc.subject technological readiness uk_UA
dc.subject resource saving technologies uk_UA
dc.subject economic interests uk_UA
dc.subject organic products uk_UA
dc.subject globalization uk_UA
dc.subject food security uk_UA
dc.title Формування і функціонування ринку продукції овочівництва uk_UA
dc.title.alternative The formation and functioning of the vegetable products’ market. – Printed as manuscript uk_UA
dc.type Preprint uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу