Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10337
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorГиль Михайло Іванович, науковий керівник-
dc.contributor.advisorGill, Mikhail, scientific director-
dc.contributor.authorБондарчук, В. О.-
dc.date.accessioned2021-11-22T13:03:18Z-
dc.date.available2021-11-22T13:03:18Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationБондарчук В. О. Порівняльний аналіз технологій отримання поліштамових пробіотиків : дипломна робота здобувача вищої освіти IV курсу : спеціальність 162 – «Біотехнології та біоінженерія» / наук. керівник М. І. Гиль. Миколаїв : МНАУ, 2021. 76 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10337-
dc.description.abstractОб’єктом даного дослідження є бактеріальні культури, зокрема Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus lactis, Lactobacillus acidophilus, L. delbrueckii ssp. Bulgaricus, L. Casei, Bifidobacterium lactis, Streptococcus thermophilus, Lactococcus, St. thermophilus, L. helveticus та інші. Предметом дослідження є запроваджувані у підприємстві біотехнології використання перспективних пробіотичних штамів з метою підвищення ефективності технологій їхнього культивування.. Мета кваліфікаційної роботи – враховуючи аналіз досліджень технологій на важливих етапах виробництва поліштамових пробіотиків – встановити найпростішу і найбільш ефективну технологію їх виготовлення, а також стратегію їх використання для зміцнення імунітету людини. В умовах виробництва було проведено досліди із підбору селективних середовищ для різних груп мікроорганізмів, порівняно технології масштабування, ферментації, концентрування та сушіння пробіотичних препаратів та продуктів. У результаті дослідження було визначено вплив того чи іншого середовища на розвиток певного виду, штаму, або групи штамів бактерій завдяки якісній оцінці біооб’єктів на основі моделей ферментації цукру, використанні інгібуючих речовин, різних температур, умов і тривалості інкубації. Визначено переваги та недоліки ліофільної сушки та кріоконсервування, як способів тривалого зберігання готових продуктів.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectпробіотикиuk_UA
dc.subjectмікробіомuk_UA
dc.subjectполіштамові і моноштамові препаратиuk_UA
dc.subjectбіфідобактеріїuk_UA
dc.subjectанаеробна інкубаціяuk_UA
dc.subjectліофілізаціяuk_UA
dc.subjectсублімаціяuk_UA
dc.subjectконсорціум культурuk_UA
dc.subjectкисломолочна продукціяuk_UA
dc.titleПорівняльний аналіз технологій отримання поліштамових пробіотиківuk_UA
dc.typePreprintuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бондарчук.pdf625,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.