Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11134
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Луговий, Сергій Іванович, науковий керівник | - |
dc.contributor.advisor | Lugovoy, Sergey, scientific director | - |
dc.contributor.author | Тамарянський, Р. | - |
dc.date.accessioned | 2022-03-18T18:49:34Z | - |
dc.date.available | 2022-03-18T18:49:34Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Тамарянський Р. Ефективність промислового схрещування свиней в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник С. І. Луговий. Миколаїв : МНАУ, 2022. 63 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11134 | - |
dc.description.abstract | Кваліфікаційну роботу виконано на 63 сторінках машинописного тексту, з використанням 56 бібліографічних джерел спеціальної, довідкової літератури та періодичних видань. До роботи внесено 12 таблиць та один рисунок. Тема кваліфікаційної роботи: «Ефективність промислового схрещування свиней в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району». Об’єктом досліджень була залежність показників відтворювальних, відгодівельних та м’ясних якостей від породи та породності свиноматок за промислового схрещування з кнурами породи пʼєтрен. Метою досліджень була оцінка ефективності різних варіантів промислового схрещування свиней в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району. Для реалізації зазначеної мети було поставлено такі завдання: оцінити відтворювальні якості свиноматок залежно від їх породи та породності при поєднанні з кнурами породи пʼєтрен; проаналізувати відгодівельні якості молодняку свиней, отриманого за різних варіантів промислового схрещування; оцінити м’ясні якості молодняку свиней, отриманого за різних варіантів промислового схрещування; охарактеризувати технологічний процес виробництва варених ковбас; дати оцінку економічної ефективності запропонованих заходів. Оцінку відтворювальних ознак свиноматок, відгодівельних та м’ясних якостей молодняку свиней проводили за загальноприйнятими методиками [45]. Результати досліджень оброблено статистичними методами [35] з використанням комп’ютерної техніки та табличного редактора Microsoft Excel 2010. В результаті досліджень встановлено, що за схрещування з кнурами породи пʼєтрен найвищі показники багатоплідності та кількості поросят при відлучені притаманні для помісних свиноматок F1 (ВБ × Л), а найнижчі – для свиноматок великої білої породи. Показники відтворювальних якостей свиноматок породи ландрас є близькими до показників помісних тварин. Найвищою інтенсивністю росту до досягнення живої маси 100 кг характеризувався помісний молодняк поєднання Л × П. Проте, при відгодівлі до живої маси 120 кг інтенсивність його росту знизилася, а найшвидше вказану забійну кондицію досяг молодняк поєднання (ВБ × Л) × П. За морфометричними показниками туш за передзабійної маси 100 кг перевагу мали тварини поєднання (ВБ × Л) × П. При подовженні тривалості відгодівлі до досягнення живої маси 120 кг кращими показниками м’ясних якостей характеризували помісні тварини Л × П. Найбільший рівень рентабельності виробництва відмічений за використання схрещування свиноматок (ВБ × Л) з кнурами породи пʼєтрен – 29,8%. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.title | Ефективність промислового схрещування свиней в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району | uk_UA |
dc.type | Preprint | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Диплом_Тамарянський_ОС204_М.doc.pdf | 544,05 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.