Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11518
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКушнірук, Віктор Степанович-
dc.contributor.authorKushniruk, Viktor-
dc.contributor.authorКулініч, Т. В.-
dc.contributor.authorKulinich, T.-
dc.contributor.authorРоїк, О. Р.-
dc.contributor.authorRoik, O.-
dc.contributor.authorЛущик, М. В.-
dc.contributor.authorLushchyk, M.-
dc.date.accessioned2022-05-31T07:39:51Z-
dc.date.available2022-05-31T07:39:51Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationKushniruk, V., Kulinich, T., Roik, O., & Lushchyk, M. (2021). Sustainable development: Strengthening of food security in EU countries // Scientific Horizons, 24(11), 85-91. DOI: 10.48077/scihor.24(11).2021.85-91 (Scopus).uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11518-
dc.description.abstractThe issue of food security is relevant for all countries, but it does not have a universal solution. In particular, this is confirmed by the countries of the European Union, which, despite a common food policy, demonstrate different levels of food security. Using their example, this study aims to develop recommendations for improving food security in the context of sustainable development. The study is based on quantitative approaches and analyses the main food security indicators of the Czech Republic, Germany, the Netherlands, and Norway, based on data from the Food and Agriculture Organisation of the United Nations. This study proves the need for more detailed development of individual development strategies in the field of food security in the context of sustainable development. The main differences between the food systems of the Czech Republic, Germany, the Netherlands, and Norway in terms of average food energy needs, GDP per capita, the number of obese adults and food security per capita were identified. There have also been changes in the food security systems of the Netherlands and Norway, which have reduced the volatility of food supply per capita in 2010-2020. EU countries need to stabilise volatility to increase food security. EU Member States’ attempts to implement new food security policies must consider the local specificities of food systems. Despite the common problems of waste, nutrition of different social groups, obesity, equal access to food, sustainable production, implementation of research and development of the food security programme, the degree of these challenges varies. The practical value of the study lies in the empirical assessment of the state of food security on the example of the Czech Republic, Germany, the Netherlands, and Norway in 2000-2020, which proves the need for differentiation in the common food security policy.uk_UA
dc.description.abstract--
dc.description.abstractПитання продовольчої безпеки актуальне для усіх країн, утім воно не має універсального рішення. Зокрема, це підтверджують країни Європейського Союзу, які, попри спільну політику щодо продовольства, демонструють різний рівень продовольчої безпеки. Використовуючи їхній приклад, стаття має на меті розробити рекомендації задля покращення продовольчої безпеки за умов сталого розвитку. Дослідження базується на кількісних підходах й аналізує головні індикатори продовольчої безпеки Чеської республіки, Німеччини, Нідерландів та Норвегії, базуючись на даних Продовольчої та Сільськогосподарської Організації ООН. Це дослідження доводить необхідність більш детальної розробки окремих стратегій розвитку у питанні продовольчої безпеки в умовах сталого розвитку. Були встановлені основні відмінності між продовольчими системами Чеської республіки, Німеччини, Нідерландів та Норвегії у питаннях середньої харчової потреби в енергії, ВВП на душу населення, кількості дорослих з ожирінням і забезпеченості їжею на душу населення. Також були доведені зміни у системах продовольчої безпеки Нідерландів і Норвегії, які дозволили зменшити волатильність забезпечення продовольством на душу населення у 2010–2020 рр. Країни ЄС мають стабілізувати волатильність задля підвищення рівню продовольчої безпеки. Спроби країн-членів ЄС впровадити нові політики продовольчої безпеки мають враховувати локальні особливості продовольчих систем. Незважаючи на спільні проблеми щодо відходів, харчування різних соціальних груп, ожиріння, рівного доступу до їжі, забезпечення сталого виробництва, імплементації досліджень і розвитку програму сфері харчової безпеки, ступінь цих викликів є різною. Практична цінність дослідження полягає в емпіричній оцінці стану продовольчої безпеки на прикладі Чеської республіки, Німеччини, Нідерландів та Норвегії у 2000–2020 рр., яка доводить необхідність диференціації у спільній політиці продовольчої безпеки-
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectCommon Agricultural Policy (CAP)uk_UA
dc.subjectsustainable developmentuk_UA
dc.subjectsustainable food systemuk_UA
dc.subjectdietsuk_UA
dc.subjectagricultureuk_UA
dc.subjectСпільна сільськогосподарська політикаuk_UA
dc.subjectсталий розвитокuk_UA
dc.subjectстала продовольча системаuk_UA
dc.subjectдієтиuk_UA
dc.subjectсільське господарствоuk_UA
dc.titleSustainable Development: Strengthening of Food Security in EU Countriesuk_UA
dc.title.alternativeПосилення продовольчої безпеки у країнах ЄС в умовах сталого розвиткуuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Scopus
Статті (Факультет менеджменту)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Scientific Horizons_Vol. 24, No. 11_85-91.pdf1,03 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.