Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14682
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorЛуговий, Сергій Іванович, науковий керівник-
dc.contributor.advisorLugovoy, Sergey, scientific director-
dc.contributor.authorРода, М.-
dc.date.accessioned2023-07-10T12:05:43Z-
dc.date.available2023-07-10T12:05:43Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationРода М. Оптимізація біотехнології внесення різних заквасок на хімічний склад кисломолочних продуктів з коров’ячого та овечого молока : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 162 – «Біотехнології та біоінженерія» / наук. керівник С. Луговий. Миколаїв : МНАУ, 2023. 46 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14682-
dc.description.abstractКваліфікаційну роботу виконано на 46 сторінках друкованого тексту, з використанням 23 бібліографічних джерел спеціальної, додаткової літератури та періодичних видань. До роботи внесено 7 таблиць та 1 рисунок. Тема кваліфікаційної роботи: «Оптимізація біотехнології внесення різних заквасок на хімічний склад кисломолочних продуктів з коров’ячого та овечого молока». Об’єкт досліджень – вплив заквашувальних культур та виду молока на біохімічний склад бринзи з овечого та коров’ячого молока. Предмет досліджень – амінокислотний, вітамінний та мінеральний склад бринзи з овечого та коров’ячого молока виготовленої за використання двох видів бактеріальних заквасок: Danisco Choozit MA011, яка містить у собі Lactococcus lactis ssp. lactis і Lactococcus lactis ssp. cremoris, та Abiasa Thermophilic Type B, що містить Streptococcus thermophilus та Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus. Метою досліджень була оцінка біохімічних показників бринзи з коров’ячого та овечого молока та їх залежність від виду закваски. Для реалізації зазначеної мети було поставлено такі завдання: - охарактеризувати технологічний процес виробницва бринзи; - визначити амінокислотний склад бринзи залежно від виду молока та закваски; - визначити вітамінний склад бринзи залежно від виду молока та закваски; - визначити мінеральний склад бринзи залежно від виду молока та закваски. Методи дослідження – загальноприйняті стандартні біохімічні та хроматографічні методи. В результаті досліджень встановлено, що вибір закваски та вид молока впливають на амінокислотний склад сиру Бринза. Вміст усіх амінокислот бринзи з овечого молока значно вищий, ніж з коров’ячого, це може свідчити про різницю у складі білка між цими двома типами молока. Вищим вмістом амінокислот характеризувалася бринза як з коров’ячого, так і з овечого молока, отримана за використання закваски Abiasa Thermophilic Type B. Суттєвого впливу виду закваски на вітамінний склад бринзи як з коров’ячого, так і з овечого молока не встановлено. Закваска Abiasa Thermophilic Type B сприяє вищому вмісту кальцію, фосфору та призводить до незначного збільшення вмісту магнію, заліза у бринзі з коров’ячого та овечого молока-
dc.language.isootheruk_UA
dc.titleОптимізація біотехнології внесення різних заквасок на хімічний склад кисломолочних продуктів з коров’ячого та овечого молокаuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Рода М -162.pdf404,35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.