Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/15793
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМихалко, Олександр Григорович-
dc.contributor.authorMykhalko, O.-
dc.contributor.authorПовод, Микола Григорович-
dc.contributor.authorPovod, M.-
dc.contributor.authorGutyj, B.-
dc.contributor.authorТрибрат, Руслан Олександрович-
dc.contributor.authorTrybrat, Ruslan-
dc.contributor.authorКалиниченко, Галина Іванівна-
dc.contributor.authorKalinichenko, Galina-
dc.contributor.authorГиль, Михайло Іванович-
dc.contributor.authorGill, Mikhail-
dc.contributor.authorКравченко, Олена Олександрівна-
dc.contributor.authorKravchenko, Helen-
dc.contributor.authorКаратєєва, Олена Іванівна-
dc.contributor.authorKaratieieva, Helena-
dc.date.accessioned2023-11-16T07:20:04Z-
dc.date.available2023-11-16T07:20:04Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationMykhalko O., Povod M., Gutyj B., Trybrat R., Kalynychenko H., Gill M., ... Karatieieva O. (2023). Effect of pre-slaughter weight on carcass quality in pigs of irish origin. Scientific Papers. Series D. Animal Science, LXVI, 1, 448-458. https://animalsciencejournal.usamv.ro/index.php/scientific-papers/current?id=1234uk_UA
dc.identifier.citationEffect of pre-slaughter weight on carcass quality in pigs of irish origin / O. Mykhalko et al. Scientific Papers. Series D. Animal Science. 2023. Vol. LXVI, Issue 1. P. 448-458. URL: https://animalsciencejournal.usamv.ro/index.php/scientific-papers/current?id=1234-
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/15793-
dc.description.abstractTo determine the effect of pre-slaughter weight on carcass performance of pigs of Irish origin, two groups of 14 pigs were formed with live weights of 90 and 110 kg per group, including 7 barrows and 7 gilts. After slaughter and carcass fabrication, carcass indicators were measured and the relationship to pre-slaughter weight was examined. For 110 kg pigs, a 1 kg inrease in pre-slaughter weight increased carcass chilling losses by 0.1% (r = 0.41; p<0.001), decreased carcass yield by 0.81 kg (r = -0.5; p<0.001), increased carcass length by 0.48 cm (r = -0.64; p<0.001), increased fat thickness over withers by 0.76 mm (r = 0.38; p<0.001), increased fat thickness over 6th-7th thoracic vertebrae by 0.76 mm (r = 0.37; p<0.001). For 90 kg pigs, an 1 kg increase in pre-slaughter weight increased fat thickness over 6th-7th thoracic vertebrae by 0.45 mm (r = 0.45; p<0.001), increased fat thickness in sacrum by 0.89 mm (r = 0.16; p<0.001), and decreased meat content by 0.89% (r = -0.28; p<0.001). An increase in pre-slaughter weight did not lead to a decrease in the carcass quality class.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectbacon halvesuk_UA
dc.subjectcarcass yielduk_UA
dc.subjectcarcass lengthuk_UA
dc.subjectfat thicknessuk_UA
dc.subjectmeat contentuk_UA
dc.titleEffect of pre-slaughter weight on carcass quality in pigs of irish originuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Web of Science
Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vol2023_1-448-458.pdf749,59 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.