Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16497
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorОнищенко, Людмила Володимирівна, науковий керівник-
dc.contributor.advisorОнищенко, Людмила Володимирівна, науковий керівник-
dc.contributor.authorПанченко, Я.-
dc.date.accessioned2024-01-04T13:31:42Z-
dc.date.available2024-01-04T13:31:42Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationПанченко Я. Продуктивні якості овець Асканійської тонкорунної породи в умовах ННПЦ Миколаївського НАУ : кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник Л. Онищенко. Миколаїв : МНАУ, 2023. 78 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16497-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота викладена на 75 сторінках комп’ютерного тексту, включає 19 таблиць, 1 рисунок, 2 додатки. Опрацьовано 52 бібліографічних джерел спеціальної літератури та періодичних видань. Тема кваліфікаційної роботи є актуальною, має практичне значення і ставить за мету наступне: вивчення впливу лінійної належності овець в умовах господарства на рівень їх вовнової і м’ясної продуктивності. Об’єктом досліджень були вівці асканійської тонкорунної (АС) породи. Дослідження за темою кваліфікаційної роботи були проведені поетапно. Відповідно до мети досліджень вирішувалися наступні завдання:  проаналізувати структуру стада та якісний склад поголів’я овець;  проаналізувати вовнову продуктивність стада овець;  проаналізувати технологію відтворення стада овець;  вивчення технології годівлі і утримання овець в господарстві;  проаналізувати вовнову продуктивність молодняку різного походження;  вивчити забійні та м’ясні якості молодняку овець різного походження;  вивчити технологію виробництва сичужних сирів;  економічна ефективність впровадження удосконаленої технології. В результаті проведених досліджень встановлено, що за рахунок впровадження удосконаленої технології можна витрачати 110 к. од. на 1 ц продукції і загальна економія витрат кормів при виробництві 1 ц вовни складе 10,9 к. од., зросте вартість валової продукції на 19,2 тис. грн. Впровадження нової технології дозволить підвищити виробництво вовни на 4,1 ц і довести її рівень до 13,6 ц. При цьому із збиткової галузі (-48,07%) вона перетвориться на прибуткову, хоча процент рентабельності незначний і складатиме 1,71%. За доцільне в господарстві використовувати кращих баранів-плідників ліній №№ 224, 369 з метою підвищення вовнової продуктивності їх потомства.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.titleПродуктивні якості овець Асканійської тонкорунної породи в умовах ННПЦ Миколаївського НАУuk_UA
dc.typePreprintuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Статті студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Панченко.pdf1,02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.