Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16501
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorКалиниченко, Галина Іванівна, науковий керівник-
dc.contributor.advisorKalinichenko, Galina, scientific director-
dc.contributor.authorРешетняк, Д.-
dc.date.accessioned2024-01-04T13:48:43Z-
dc.date.available2024-01-04T13:48:43Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationРешетняк Д. Технологія виробництва молока в умовах ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник Г. Калиниченко. Миколаїв : МНАУ, 2023. 74 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16501-
dc.description.abstractКваліфікаційну роботу виконано на 70 сторінках друкованого тексту з використанням 53 бібліографічних джерел спеціальної, довідкової літератури та періодичних видань. До роботи включено 17 таблиць та 3 додатки. Для виконання теми кваліфікаційної роботи: «Технологія виробництва молока в умовах ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району об’єктом досліджень були корови червоної степової та української чорно-рябої молочної порід. Метою даної роботи стало проведення аналізу технології виробництва молока в умовах ДП « Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району та розробка заходів щодо її удосконалення. Для реалізації зазначеної мети було поставлено наступні завдання: провести аналіз молочної продуктивності корів червоної степової породи за ряд лактацій; оцінити відтворні якості корів; дослідити вплив згодовування різних добавок на молочну продуктивність корів; дослідити залежність використання якісних ремонтних телиць на їх подальшу молочну продуктивність; вивчити технологію виготовлення кисломолочного сиру роздільним способом; розрахувати економічну ефективність виробництва молока в умовах удосконаленої технології. Для вивчення впливу генотипових факторів на молочну продуктивність корів було сформовано дві групи тварин методом пар-аналогів. До першої групи належали чистопородні тварини червоної степової породи, до другої – чистопородні корови української чорно-рябої молочної породи. Вивчення молочної продуктивності проводили за такими показниками: надій за лактацію, кг; вміст жиру в молоці, %; кількість молочного жиру в молоці, кг. Для обчислення результатів досліджень використано метод варіаційної статистики [33]. Запровадження елементів удосконаленої технології виробництва молока дозволить зменшити собівартість виробництва 1 ц молока на 87,8 грн, середній надій на корову збільшиться на 712 кг, що сприятиме отриманню прибутку на 1 ц молока після впроваджених заходів – 87,9 грн. Всі ці заходи дозволять збільшити рівень рентабельності виробництва молока на 12,4%. Після запроваджених заходів рівень рентабельності має сягати 36,9%.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.titleТехнологія виробництва молока в умовах ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського районуuk_UA
dc.typePreprintuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ
Статті студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Решетняк.pdf1,07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.