Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16505
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorДанильчук, Галина Анатоліївна, науковий керівник-
dc.contributor.advisorDanylchuk, Galina, scientific director-
dc.contributor.authorСелецький, А.-
dc.date.accessioned2024-01-05T07:02:17Z-
dc.date.available2024-01-05T07:02:17Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationСелецький А. Вплив промислового схрещування на продуктивні якості овець романівської породи в умовах ННПЦ Миколаївського НАУ : кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник Г. Данильчук. Миколаїв : МНАУ, 2023. 63 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16505-
dc.description.abstractНезважаючи на високий попит на баранину, галузь вівчарства в Україні зараз не надто розвинена. Це пов’язано з незмінним інтересом молодих фермерів до «незаселених» територій. Спробуємо окреслити основні нюанси цього виду бізнесу [3]. Вівчарство – дуже прибутковий бізнес. Особливо це показує практика вітчизняних та європейських аграріїв. Однак у цього «бізнесу» є і підводні камені, які варто враховувати підприємцям-початківцям, щоб не втратити гроші [15]. Рентабельність вівчарства, за оцінками аграрників, становить 25%. Тому розведення овець може бути прибутковим, особливо якщо ретельно продумати всі нюанси ще на етапі планування ферми. Крім того, ці тварини не вимагають особливих умов утримання. Основні завдання – добрий випас і якісне харчування в стійловий період [1]. Крім того, важливо визначитися з найбільш прибутковими породами овець. Фермери вважають за краще вживати в їжу м'ясних, м'ясо-сальних та вовнових овець. Вони приносять найбільший прибуток, але залишають найменше відходів після забою. Крім того, молоко, яке виробляють вівці, дуже поживне. Його можна продати або переробити на сир-фету, сир та інші продукти. Наявність баранів забезпечує плодючість господарства і можливість заробити на перепродажі молодняку [15]. Досвідчені фермери рекомендують починати з м’ясних або вовнових порід, які вважаються найбільш продуктивними. Ці тварини надзвичайно енергійні, стійкі до всіляких захворювань, невибагливі, швидко набирають вагу на звичайному пасовищі. При формуванні стада потрібно стежити, щоб в одного племінного барана було декілька вівцематок [3]. Найбільш продуктивними є вівці асканійської токорунної, романівської, кросбредної порід. Але селекціонери завжди використовували схрещування, як один із прийомів селекційної роботи, саме для покращення продуктивних ознак чистопородних овець. Тому, застосування промислового схрещування на вівцях романівської та асканійської тонкорунної порід є актуальним та цікавим питанням в контексті селекційної роботи з даним поголів'ям. Що і викликало наш інтерес в даному напрямку досліджень [1].uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.titleВплив промислового схрещування на продуктивні якості овець романівської породи в умовах ННПЦ Миколаївського НАУuk_UA
dc.typePreprintuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Статті студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Селецький.pdf737,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.