Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16515
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorОнищенко, Людмила Володимирівна, науковий керівник-
dc.contributor.advisorOnishenko, Ludmila, scientific director-
dc.contributor.authorТофанюк, А.-
dc.date.accessioned2024-01-05T07:50:40Z-
dc.date.available2024-01-05T07:50:40Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationТофанюк А. Технологія вирощування молодняку свиней на відгодівлі та шляхи його покращення в умовах СГПП «Техмет-Юг : кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник Л. Онищенко. Миколаїв : МНАУ, 2023. 76 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16515-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота на тему: «Технологія вирощування молодняку свиней на відгодівлі та шляхи його покращення в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району», має обсяг 77 сторінок комп’ютерного тексту, включає 25 таблиць, 7 рисунків, літературний огляд базується на опрацюванні 43 бібліографічних джерел спеціальної, довідкової літератури та періодичних видань. Тема кваліфікаційної роботи є актуальною, має практичне значення і ставить за мету наступне: проаналізувати господарську діяльність підприємства; визначити структуру стада свиней та проаналізувати рівень продуктивних ознак; вивчити особливості утримання та годівлі свиней в господарстві; сформувати дослідні групи; встановити динаміку приростів живої маси молодняку залежно від використання раціонів годівлі різної структури; проаналізувати відгодівельні та забійні якості свиней; розрахувати економічну ефективність виробництва свинини; залежно від використання раціонів різної структури для відгодівельного молодняку. З метою вивчення впливу умов утримання на ефективність відгодівлі свиней сформовано 2 групи: контрольну та дослідну. Абсолютний, середньодобовий прирости, а також відтворювальні, відгодівельні та забійні якості молодняку за різних поєднань визначали за загальноприйнятими методиками. Оцінюючи показники економічної ефективності технології виробництва свинини дані досліджень свідчать, що використання дослідного раціону годівлі з білково-мінерально-вітамінною добавкою СК позитивно вплинуло на динаміку живої маси піддослідного молодняку. Додатково отримано коштів 539,0 гривні в розрахунку на 1 голову. Загальний економічний ефект при виробництві свинини в господарстві в розрізі груп становить +393,1 та +403,5 грн. в розрахунку на 1 голову.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.titleТехнологія вирощування молодняку свиней на відгодівлі та шляхи його покращення в умовах СГПП «Техмет-Югuk_UA
dc.typePreprintuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ
Статті студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Тофанюк.pdf1,23 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.