Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1677
Назва: Оптимизация кормления ремонтных бычков черно-пестрой породы
Оптимізація годівлі ремонтних бугайців чорно-рябої породи.
The optimization of feeding of repair calves of black-mottled breed.
Автори: Цай, В.П.
Яцко, Н.А.
Карелин, В.В.
Киреенко, Н.В.
Карелін, В.В.
Кіреєнко, Н.В.
Tsaj, V.
Yatsko, N.
Karelin, V.
Kireenko, N.
Ключові слова: бычки
рационы
оптимизация кормления
бички
раціони
оптимізація годування
gobies
diets
feeding optimization
Дата публікації: 2012
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Оптимизация кормления ремонтных бычков черно-пестрой породы / В. П. Цай, Н. А. Яцко, В. В. Карелин, Н. В. Киреенко // Вісник аграрної науки Причторномор’я. – 2012. – Вип. 4 (70), Т. 2, Ч. 2. – С. 172-178.
Короткий огляд (реферат): Установлено, что скармливание в рационах ремонтных бычков кормовой свеклы, сенажа и кукурузного силоса позволяет повысить биологическую и энергетическую ценность рациона, концентрацию энергии в сухом веществе до 9,83 МДж, влажность рациона с 19 до 54%, снизить уровень клетчатки с 26,4 до 22,6%, обеспечить содержание легкорастворимых углеводов (сахар + крахмал) 22,9%. Скармливание таких рационов способствует активизации микробиологических процессов в рубце – в рубцовой жидкости, повышается количество ЛЖК со 102 до 120 ммоль/л, азота – с 0,209 до 0,222, снижается уровень аммиака с 24,1 до 22,0 мг%, повышается переваримость всех питательных веществ – на 2,81-4,56 п.п.
It is found that feeding rations to repair bulls fodder beet, silage and corn silage improves biological and dietary energy, energy concentration in dry matter to 9.83 MJ, moisture intake from 19 to 54%, reduce fat from 26.4% to 22.6%, to provide content of soluble carbohydrates (sugars + starch) 22.9%. Feeding these diets helps to activate the microbial processes in the rumen - in rumen fluid, increases the amount of VFA from 102 to 120 mmol / l of nitrogen - from 0.209 to 0.222, reduced ammonia levels from 24.1 to 22.0 mg%, increases the digestibility of all nutrients substances - to 2,81-4,56 p.p.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1677
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2012. - Вип. 4 (70). - Т. 2. - Ч. 2.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
цай.PDF3,77 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.