Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16948
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorProsandyeyeva, A.-
dc.contributor.authorПросандєєва, А. А.-
dc.contributor.authorSmirnova, M.-
dc.contributor.authorGorbatenko, Yu.-
dc.date.accessioned2024-01-25T07:13:07Z-
dc.date.available2024-01-25T07:13:07Z-
dc.date.issued2002-
dc.identifier.citationProsandyeyeva, A. A., Smirnova, M. K., & Gorbatenko, I. Y. (2002). Effect of some biologically active substances and acetone on chlorophyll content in germ leaves of tomato and Cucurbitaceae in vitro. Biopolymers and Cell, 18(6), 496–499. https://doi.org/10.7124/bc.00062duk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16948-
dc.description.abstractA possibility to increase the chlorophyll content in Ucopersicon esculentum L., Cucurbita pepo L. by certain concentrations of kinetin, antioxidant ionol, acetone in medium is shown. Acetone is shown to rise the dry matter content in Cucurbita pepo. A similarity in chemical structures of the kinetin and ionol molecules is revealed using the Chem Office Pro program.uk_UA
dc.description.abstract--
dc.description.abstractПредставлено результати вивчення впливу деяких біологічно активних речовин (БАР), а саме — фітогормону кінетину, антиоксиданти іонолу при спільному та окремому введенні їх у живильне середовище для його оптимізації. Програмою Спет Office Pro встановлено подібність хімічної будови БАР (потенціалів іонізації, енергій граничних орбіталей, дипольних моментів). Доведено, що кінетин та іонол сприяють підвищенню вмісту хлорофілів у проростках томату (Licopersicon esculentum L.) при окремому їх внесенні їхня спільна дія зменшує вміст хлорофілів. Ацетон у концентрації 10 млі л достовірно підвищує вміст хлорофілів, а в концентрації 40—60 млі л — суху масу рослин патисона та кабака (Cucurbita реро L.) in vitro.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectMale Flowersuk_UA
dc.subjectCucumbersuk_UA
dc.subjectFloweruk_UA
dc.titleEffect of some biologically active substances and acetone on chlorophyll content in germ leaves of tomato and Cucurbitaceae in vitrouk_UA
dc.title.alternativeВплив деяких біологічно активних речовин та ацетону на вміст хлорофілів у листях проростків томата і патисона in vitrouk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Scopus

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
bc.00062d.pdf244,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.