Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18223
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСидякіна, Олена Вікторівна-
dc.contributor.authorSydiakina, Olena-
dc.date.accessioned2024-06-03T08:59:09Z-
dc.date.available2024-06-03T08:59:09Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationСидякіна О. В. Сучасний стан та перспективи виробництва проса. Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 30-31 травня 2024 р.) / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2024. С. 132-136. DOI: https://doi.org/10.31521/978-617-7149-78-0-42.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18223-
dc.identifier.uri--
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.31521/978-617-7149-78-0-42-
dc.description.abstractЗміни клімату, спрямовані на глобальне потепління, змушують сучасних аграріїв збільшувати площі посівів під посухостійкими культурами. До таких культур відноситься просо – важлива круп‘яна культура з високими харчовими якостями, яка спроможна вирішити продовольчу проблему та забезпечити тваринницьку галузь високоякісними кормами. Україна, незважаючи на скорочення посівних площ під просом, була і залишається важливим гравцем на ринку цієї культури в Європі та за обсягами експорту входить в топ країн лідерів-експортерів. Найбільшими виробниками проса у світі є Індія, Китай та Нігерія, які забезпечують більше половини світового виробництва проса. В Україні спостерігається тенденція до зменшення площ посівів та обсягів виробництва цієї культури. Незважаючи на це, Україна у довоєнний період забезпечувала близько третини загального виробництва проса в Європі. Його врожайність у нашій країні перевищує середньосвітові показники, є значно вищою, ніж в Індії та Нігерії, проте суттєво поступається Китаю. Тому вдосконалення технології вирощування проса в Україні є актуальною проблемою, вирішення якої дозволить посилити позиції України на міжнародному ринку аграрної продукції.uk_UA
dc.description.abstractClimate change, aimed at global warming, forces modern farmers to increase the areas of crops under drought-resistant cultures. Among such crops is millet – an important cereal crop with high nutritional qualities, capable of addressing food security issues and providing the livestock industry with high-quality feed. Despite the reduction in millet cultivation areas, Ukraine remains an important player in the market for this crop in Europe and ranks among the top exporting countries by volume. The world's largest millet producers are India, China, and Nigeria, which account for more than half of global millet production. In Ukraine, there is a trend towards decreasing cultivation areas and production volumes of millet. Nevertheless, before the war period, Ukraine provided about a third of the total millet production in Europe. Millet yields in our country exceed global averages, are significantly higher than in India and Nigeria, but lag behind China. Therefore, improving millet cultivation technology in Ukraine is a relevant issue, the solution of which will strengthen Ukraine's position in the international agricultural market.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectпосухостійкі культуриuk_UA
dc.subjectплощі посівівuk_UA
dc.subjectобсяги виробництваuk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectdrought-resistant cropsuk_UA
dc.subjectmilletuk_UA
dc.subjectcultivation areasuk_UA
dc.subjectproduction volumesuk_UA
dc.subjectyielduk_UA
dc.titleСучасний стан та перспективи виробництва просаuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2024

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
132-136.pdf692,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.