Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18662
Назва: Вплив маси посадкового матеріалу на ефективність вирощування риби в умовах ННПЦ Миколаївського НАУ
Автори: Данильчук, Галина Анатоліївна, науковий керівник
Danylchuk, Galina, scientific director
Рудоман, А.
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Рудоман А. Вплив маси посадкового матеріалу на ефективність вирощування риби в умовах ННПЦ Миколаївського НАУ : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. Г. Данильчук. Миколаїв : МНАУ, 2024. 49 с.
Короткий огляд (реферат): Об’єм кваліфікаційної (дипломної) роботи складає 49 сторінок комп’ютерного набору. В роботі подано 13 таблиць, 4 рисунки, опрацьовано 43 бібліографічних джерела. Тема даної роботи “Вплив маси посадкового матеріалу на ефективність вирощування риби в умовах ННПЦ Миколаївського НАУ”. Мета кваліфікаційної (дипломної) роботи – вивчення впливу маси малька кларієвого сома на ефективність його вирощування в установках із замкненим водопостачанням. Для досягнення мети були поставлені наступні завдання: вивчити гідрохімічний стан в УЗВ, визначити технологічні параметри та профілактичні заходи вирощування риби, провести оцінку кількісних та якісних показників кларієвого сома та визначити ефективність його вирощування. Об’єктом дослідження був кларієвий сом різної індивідуальної маси. Предмет дослідження – сукупність технологічних параметрів вирощування кларієвого сома та забезпечення його життєдіяльності. Сучасні методи водопостачання в індустріальному рибництві питомо знижують екологічний вплив на довкілля в порівнянні з традиційним ставовим рибництвом. Економічна ефективність і менший вплив на довкілля є основними перевагами установок із замкненим водопостачанням. Дослідження проводились на базі ННПЦ Миколаївського НАУ. Вони є комплексними, отримані результати можуть бути використанні в технології вирощування кларієвого сома в УЗВ. Вирощування товарних кларієвих сомів в установках с замкненим водопостачанням на базі ННПЦ показало, що можна отримати товарну продукцію середньою масою 1,0-1,2 кг за вісім місяців. Встановлено вплив якості посадкового матеріалу на ефективність вирощування товарного кларієвого сома та доцільність використання посадкового матеріалу масою від 4 г.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18662
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Рудоман.pdf475,31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.